Ziua presei: Mircea Irimie transmite felicitări presei locale

Ziua presei: Mircea Irimie transmite felicitări presei locale

by aprilie 20, 2015 0 comments

Deputatul Mircea Irimie i-a felicitat astăzi pe jurnaliștii locali, printr-un comunicat de presă, cu ocazia Zilei Internaționale a Presei Libere.
” Începând cu anul 1991, jurnaliştii din întreaga lume, marchează în data de 20 aprilie, Ziua Internaţională a Presei Libere. În societatea actuală, mass-media joacă un rol extrem de important în viaţa socială, politică, economică, educativ-culturală şi cotidiană, prezenţa ei activă fiind un factor de influenţă asupra tuturor segmentelor societăţii”, spuen parlamentarul turdean în comunicatul său de presă.
„O presă liberă este cu adevărat, garant al democraţiei. O presă liberă face uneori dificilă o guvernare democrată însă face întotdeauna imposibilă, dictatura. În acest context, îmi permit să adresez public, cuvinte de apreciere şi respect pentru presa naţională şi în mod special pentru presa locală, pentru întreaga activitate desfăşurată cu profesionalism şi dăruire în slujba adevarului, pentru tot ceea ce reprezintă în comunitatea din care facem parte”, mai apreciază Mircea Irimie, care le-a transmis jurnaliștilor un mesaj de felicitare.

Istoria post-decembristă a presei locale începe cu publicațiile „Turda” şi „Turda Nouă” din colectivul de redacţie al celei de-a doua publicaţii făcând parte Mircea Ioan Casimcea, Mihai Chiorean, Paul Gon şi Vasile Malschi. Tot de anul 1991, anul în care s-a instituit și Ziua Internațională a Presei Livere se leagă şi apariția publicației „Vocea Arieşului”. Patru ani mai târziu, în 1995, la Turda apărea seria nouă a publicaţiei „Arieşul”, care a disparut de pe piață în 1997. Un an mai târziu, în 1998 a apărut pe piaţă „Expresul de Turda” care nu a reuşit să ajungă la 8 apariţii. Tot în 1998 echipa formată din Gelu Florea, Dana Deac, Brânduşa Faur şi Horea Hudrea lansa pe piaţă „Obiectiv”, publicaţie care avea să îşi înceteze apariţia la începutul primăverii lui 1999, an în care, în luna iulie, îşi începea cariera „Săptămâna turdeană”, chiar de Sfântul Ilie. Tot în 1999, în martie, s-a lansat şi staţia Pro TV Turda.
La sfârşitul lunii martie a anului 2000 apare „Arieşul de Turda”, prima publicație locală ce a rezistat pe pia’ă mai mut de doi ani.”.
În primăvara lui 2004, pe piaţa turdeană de media apărea şi „Ziarul nostru”, publicaţie la apariţia căreia cea mai mare contribuţie şi-a adus-o Dana Deac. La scurt timp de la apariţie, „Ziarul nostru” avea să se transforme în Ziarul 21.
În prezent, presa locală numără mai bine de 9 titluri, publicații online, 2 publicații tipărite, 1 post de radio și unul de televiziune.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.