Zilele Turzii. Degustare de vinuri din trei podgorii ale lumii

Zilele Turzii. Degustare de vinuri din trei podgorii ale lumii by august 11, 2017 0 comments

Muzeul de Istorie Turda a găzduit în zona lapidariului roman o degustare de vinuri la care au participat primarul Municipiului Turda și invitații săi.

vin2Au fost prezentate trei soiuri de vinuri din podgoriile Portugaliei, Argentinei și Franței. Primul soi de vin servit pentru degustare a fost din podgoriile Dao, un vin alb, din soiul Encruzado mixat cu soiurile Cercial și Bical. Vinul alb, cu un volum de alcool de 13% este un vin cu arome citrice, de mere verzi și nuanțe ușoare de grapefruit. Al doilea soi de vin oferit a fost Estandon, un vin rose de Provence, considerat unul din vinurile oficiale ale ediției Festivalului de film de la Cannes din 2014. Estandon e un vin produs din soiurile Syrah, Grenache, Cinsaul, soiuri de struguri ce cresc în Franța și Spania.

Ultimul soi de vin care a fost prezentat turdenilor, Ique Malbec a fost un vin îmbuteliat în podgoriile Mendoza – Lujan de Cuyo din Argentina. Vinul Ique Malbec este un vin roșu sec, ce se servește la 16-17 grade și însoțește meniurile de carne, paste și brânzeturi. Importatorul vinurilor prezentate la Turda este firma Red Point Consulting Cluj Napoca.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.