Zilele Câmpiei Turzii: Debut pe o ploaie torențială.Folclorul și umorul au ținut capul de afiș

Zilele Câmpiei Turzii: Debut pe o ploaie torențială.Folclorul și umorul au ținut capul de afiș

Zilele Câmpiei Turzii: Debut pe o ploaie torențială.Folclorul și umorul au ținut capul de afiș

by august 14, 2015 0 comments

Zilele Muncipiului Câmpia Turzii au debutat timid, vineri de la ora 17.00 în prezența a doar câtorva zeci de localnici, pe o ploaie torențială.
Aversa de ploaie i-a luat prin surprindere pe comercianți și participanți. Ploaia a debutat în timpul evoluției grupurilor vocale Melody și Bella Musica, în jurul orelor 17.30, și s-a oprit în jurul orei 18.30, nu înainte de a-i pune în dificultate pe comercianți, care înarmați cu găleți și mături au încercat să degajeze apa adunată.
Ploaia torențială a scos la iveală o vulnerabilitate a lucrărilor de amenajare a Parcului Municipal din Câmpia Turzii, aceea a ineficienței canalelor de drenaj și canalizare. Apa s-a adunat preponderent pe latura de către râul Arieș. În zonă au putut fi văzuți și viceprimarul Avram Gal și consilierul local Gheorghe Rece, ultimul și șeful sucursalei din Câmpia Turzii a Companiei de Apă Arieș. “Am venit la primele picături de ploaie și am dispus întreruperea curentului electric pentru zonele de rissc”, a explicat viceprimarul municipiului. Gheorghe Rece a explicat la rândul său că apa s-a adunat din cauza unei surpări a unei guri de scurgere. ”La capătul bercului este amenajată o gură de scurgere, aici nu am putut face canalizare datorită diferenței de nivel. Acea groapă de scugere avea zone colmatate”, a explicat directorul din Câmpia Turzii al Companiei de Apă Arieș.
Primii pe scenă, în după masa de vineri, au fost grupul vocal Melody și grupul de canto Bella Musica. De la ora 18.30 au urcat pe scenă ansamblul de jocuri tradiţionale de la Urca, Liliana Oara, Florentina Trif, Aurica Corşeu, Cristina Chiper şi Ansamblurile folclorice Mugurelul și Fii Cocului, din Pădureni. Evenimentul a continuat cu formaţia de dansuri tradiţionale maghiare a Şcolii Avram Iancu, Ansambul de Dansuri Populare Maghiare Hajdina din Luduş, alături de interpreta maghiară Kasler Magda. Au urmat apoi spectacolul umoristic al cuplului Țociu-Palade și evoluțiile lui Annes, Keo și Skizo Skills.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.