Zborul aviatic de 1 Decembrie a fost anulat

Zborul aviatic de 1 Decembrie a fost anulat by noiembrie 30, 2017 0 comments

Autoritățile locale de la Turda au rămas fără ”defilarea avioanelor” de 1 Decembrie, după ce acesta a fost anulat de către autoritățile militare. Potrivit unor surse, motivațiile sunt de ordin financiar.

Inițial Primăria Turda a anunțat că la ceremonie vor participa și 6 elicoptere și 6 MIG-uri din dotarea Bazei 71 Câmpia Turzii care vor zbura pe deasupra Turzii. Zborul militar era anunțat de administrația locală ca fiind printre acțiunile ”fără precedent”, organizate pentru Ziua Națională.

Zborul avioanelor militare ar fi urmat să fie pe deasupra Turzii și Câmpiei Turzii. Doar autoritățile de la Turda s-au grăbit să anunțe evenimentul deși acesta nu era 100% sigur. Primarul din Câmpia Turzii a confirmat pentru InfoAries.ro că știa despre zborul MIg-urilor ca despre o posibilitate. ”Am preferat să nu mă laud, ca să nu ne facem de râs. Putea oricând să fie anulat din cauze meteo, spre exemplu”, spune Dorin Lojigan

Evenimentul de mâine va include defilarea Gărzii de Onoare (Garda Drapelului Unității Militare ,Pluton 1, 2 și 3 Garnizoana Turda, Pluton 4 Poliția Română Turda, Pluton 5 Detașament Pompieri Turda, Pluton 6 Poliția Locală Turda). Defilarea Tehnicii Militare (Tehnică din dotarea Poliției Române Turda (3 auto), Tehnică din dotarea Jandarmeriei Române Turda (2 auto, 1 ATV), Tehnică din dotarea Detașamentului de Pompieri Turda (Autospecială de intervenție cu apă și spumă, cu modul de descarcerare și prim-ajutor, 1 ATPVM, 1 A.SERV urmată de peridoc cu ambarcațiune), Tehnică din dotarea Poliției Locale Turda (2 auto).

Prezentarea Tehnicii Militare (Garnizoana Turda: 2 instalatii antiaeriene 2 x 35 mm Gepard, 1 tanc T55, 1 Trailer IVECO, 1 Transportor amfibiu blindat de cercetare). Depunere de coroane a delegațiilor prezente la eveniment (altele decât cele oficiale).

Autoritățile de la Turda promit în premieră organizarea unor evenimente ample de Ziua Națională, dar inițiativa nu a fost lipsită de controverse. Cadre didactice din oraș s-au plâns de faptul că municipalitatea a cerut liceelor cote de participare cu număr de elevi. Acuzația a fost respinsă atât de către directorii de școli cât și de către oficiali ai Primăriei care au precizat ulterior că a fost vorba de o solicitare cu caracter de rugăminte.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.