WC-ul din centru Turzii închiriat cu 125 lei pe zi. Chiria plătită de API, depășește valoarea unui apartament din oraș

WC-ul din centru Turzii  închiriat cu 125 lei pe zi.  Chiria plătită de API, depășește valoarea unui apartament din oraș by martie 20, 2018 0 comments

Scandalul WC-urilor închirate pe sume mari din bani publici a ajuns și la Turda, unde Administrarea Patrimoniului Imobiliar srl a închiriat o budă la o valoare mai mare decât cea a unui apartament modest din oraș.

În iunie 2017, presa locală relata cu încântare că Turda va avea prima toaletă publică automată și cu senzori, din istoria ei. Cel care a prezentat prototipul în faza pilot, a fost chiar Bogdan Ursuleanu, directorul API srl Turda.

Compania cu capital public care gestionează parcările din oraș dar și domeniul privat al municipiului, API srl. anunța public noua investiție, toaleta automată cu senzori ce a fost amplasată în parcul Muzeului de Istorie.

Continuăm astfel demersurile Municipalității, sub egida: Turda un oraș turistic, mai curat și mai modern!”, declara conducerea API Turda , citată în vara anului trecut de publicația locală Turdanews. 

Potrivit unor surse din Primăria Turda, toaleta automată a fost închiriată cu suma de 124 de lei pe zi, printr-un contract cu durata de 4 ani. În total, API srl ar urma să plătească pentru wc-ul modern circa 3750 de lei lunar, respectiv 45.000 de lei anual. Suma totală pe durata celor 4 ani depășește 35.000 de euro.

Închirirerea wc-ului cu senzori s-a făcut de la firma Comex Rom srl despre care jurnaliștii din presa centrală au relatat pe larg. Municipiul București a închiriat în anii trecuți ceea ce presa a numit ” toaletele de lux ale Bucureștiului”, de la aceeași firmă. Comex Rom SRL îl are ca principal acţionar pe Andrei Popovici, un apropiat al omului de afaceri francez Pascal Schaller, cumnatul senatorului PSD Miron Mitrea, relata Evenimentul Zilei. La București, toaletele automate au fost închiriate cu 166 de lei pe zi. La Turda, în provincie, wc-ul a aterizat cu discount: la ”doar” 124 de lei pe zi.

În 23 mai 2017, site-ul de stiri al Kanal D anunța că Primaria Iași a cumparat toalete automate la preț de apartamente. ”Fiecare toaletă costă 30.000 de euro, adica pretul unui apartament modest”, scriau cei de la Kanal D. În total, Primăria Iași a plătit 644.065 lei, fara TVA și a cumpărat toaletele de la aceeași firmă, Comex Rom srl.

Ziarul Adevărul denumea investiția drept ”Una dintre cele mai costisitoare achiziţii făcute de Primăria Iaşi”. Practic, pentru fiecare cabină s-a cheltuit în jur de 30.000 de euro, cât o garsonieră în centrul Iaşiului, relata ziarul central.
Spre deosebire de Iași, unde municipalitatea a cumpărat toaletele cu 30.000 de euro bucata, la Turda, administrația locală le-a închiriat cu 35.000 de euro bucata.

   InfoAries.ro a solicitat în cursul acestei dimineți un comentariu oficial al directorului API srl, pe marginea subiectului, dar conducerea API nu a formulat niciun răspuns.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<