Watsapp ridică limita de vârstă la 16 ani

Watsapp ridică limita de vârstă la 16 ani aprilie 27, 2018 0 comments

Una dintre cele mai populare platforme de messenger din lume, WhatsApp, impune o nouă restricţie de vârstă în Uniunea Europeană. Vârsta minimă a utilizatorilor va trebui să fie de minim 16 ani, potrivit BBC.

În prezent, vârsta minimă este de 13 ani, dar compania schimbă regulile în contextul noilor reglementări cu privire la datele personale care intră în vigoare în luna mai.

Aplicaţia, care este deţinută de Facebook, le va cere utilizatorilor să îşi confirme vârsta în următoarelor săptămâni.

În prezent, WhatsApp nu le cere utilizatorior să introducă vârsta, nici nu se intersectează cu conturile de Facebook sau de Instagram.

Dacă în România asemenea cifre nu sunt, deocamdată, aduse la zi, în Marea Vritanie situaţia e îngrijrătoare în rândul copiilor. Aproximativ o treime din toţi copii din Marea Britanie cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani sunt activi pe platforma WhatsAPp, potrivit unui studiu efectual de Ofcom în 2017.

Aceste statistici arată că WhatsApp este a cincea cea mai populară platformă din Marea Britanie, după Facebook, Snapchat, Instagram şi YouTube.

Directorul fundaţiei de caritate Childnet International, Will Gardner, susţine că WhatsApp trebuie să găsească o soluţie prin care să comunice schimbarea utilizatorilor.

Potrivit unui studiu de acum aproape 3 ani, aproape jumatate dintre utilizatorii de smartphone din Romania accesau aplicatia WhatsApp cel putin o data pe saptamana, iar 27% o foloseau zilnic, arata un studiu realizat de iSense Solutions. Potrivit studiului, principalul motiv pentru care romanii acceseaza WhatsApp il constituie gratuitatea, 43% dintre utilizatori apreciind faptul ca pot trimite mesaje fara niciun cost.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.