Vreme din ce în ce mai rece și precipitații mai însemnate cantitativ, în următoarele două săptămâni

Vreme din ce în ce mai rece și precipitații mai însemnate cantitativ, în următoarele două săptămâni by noiembrie 27, 2017 0 comments

Vremea va deveni din ce în ce mai rece, în următoarele două săptămâni, în majoritatea regiunilor țării, în timp ce precipitațiile mai ales sub formă ploi și lapoviță, dar și de ninsoare (în special la munte), își vor face simțită prezența, relevă prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 27 noiembrie – 10 decembrie, publicată luni.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului, temperatura va scădea, vremea urmând să devină rece pentru sfârșitul lunii noiembrie. Media temperaturilor maxime va fi de 2 — 3 grade, iar a celor minime între—5 și—2 grade, cu posibilitatea înregistrării unor valori termice mai scăzute în noaptea de miercuri spre joi (29/30 noiembrie), în depresiunile din estul regiunii. În data de 30 noiembrie se va încălzi ușor, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va ajunge la 6 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de un grad. Răcirea treptată estimată după data de 2 decembrie se va concretiza în temperaturi maxime, în medie, de 0 — 2 grade și minime ce vor coborî în a doua săptămână la—6 grade. Vor fi precipitații local însemnate cantitativ în primele două zile și în intervalul 30 noiembrie — 3 decembrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, urmând să crească ușor după data de 8 decembrie.

La munte, intervalul va debuta cu o medie a valorilor maxime în jurul a—2 grade, iar a celor minime de la—7 la—6 grade. Ulterior, vremea se va încălzi ușor, în zilele de 29 și 30 noiembrie se va înregistra o medie a valorilor maxime de un grad până la 3 grade, iar în dimineața de 1 decembrie media minimelor va fi în jur de—3 grade. După acest interval, temperatura aerului va fi în scădere, astfel că, la începutul celei de-a doua săptămâni, media valorilor diurne va fi cuprinsă între—6 și—4 grade, iar a celor nocturne între—10 și—8 grade. Până la sfârșitul intervalului, temperatura va avea tendința de creștere ușoară până la medii ale maximelor de—2 grade și ale minimelor de—6 grade. Vor fi ninsori abundente, mai ales în Carpații Meridionali și Orientali, în primele două zile ale intervalului, iar în perioada 30 noiembrie — 3 decembrie sunt de așteptat precipitații local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 8 decembrie.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.