Votul la europarlamentare poate duce la căderea guvernului PSD. ”Sunt incompetenți”, spun liderii Pro România

Votul la europarlamentare poate duce la căderea guvernului PSD. ”Sunt incompetenți”, spun liderii Pro România by mai 18, 2019 0 comments

Votul masiv la alegerile europarlamentare împotriva PSD-ALDE ar putea duce la căderea guvernului, imediat după algeri au apreciat ieri, la Turda, liderii Pro România.

Liderii PSD și aliații lor din ALDE au fost acuzați de incompetență de către cei de la Pro România care au considerat că toate partidele de opoziție trebuie să conlucreze pentru debarcarea guvernului.

Ieri au fost prezenți la Turda, vicepreședinții Daniel Constantin și Aurelia Cristea, alți lideri ai partidului și Mircea Irimie, coordontor Pro România Cluj.

Lipsa investițiilor majore, în special în infrastructură, întârzieri în absorbția de fonduri europene și o politică economică considerată dezastruoasă, sunt reproșurile pe care Daniel Constantin, prim-vicepreşedintele PRO România le aduce Partidului Social Democrat. Daniel Constantin a fost prezent ieri la Turda alături de alți lideri ai partidului. Au participat și Aurelia Cristea, fost deputat și fost membru al PSD. ”Guvernul PSD ar putea să cădă după alegeri, în funcție de rezultatul la alegerile europarlamentare”, a apreciat Daniel Constantin care a explicat că parlamentarii PSD așteaptă rezultuatul scrutinului, sub presiune. ”Toate partidele ar trebui să aibă ca obiectiv schimbarea cât mai rapidă a guvernării Dăncilă-Dragnea din motivele pe care le-am spus: nu avem investiţii, avem o economie bazată doar pe consum şi o să ne împrumutăm din ce în ce mai scump, lucru pe care mai devreme sau mai târziu o să-l resimtă cetăţenii. În 2017-2018 sumele investite sunt mult mai mici decât în 2016 ” , a apreciat Daniel Constantin. PSD a fost caracterizat drept un partid ce a fost confiscat în interes personal de un grup de interese și care e condus de incompetenți care care riscă viitorul României în negocierile cu UE pentru politicile comune fiscale și agricole ce se negociază acum la Bruxelles. ”Avem o rată de absorbție scăzută a fondurilor europene sub 20% a apreciat Aurelia Cristea care a arătat că Pro România se pregătesc să învingă PSD-ul la Cluj, la algeri.

Coordonatorul județean Pro România, Mircea Irimie a precizat că PSD-ALDE a eliminat oamenii competenți din guvernele Grindeanu și Tudose și a ales să guverneze cu incompetenți. ”Acum este momentul ca turdenii să aleagă iar Pro România le oferă o variantă bună. Corina Crețu, comisar european, soțul dânsei e turdean”, a apreciat Irimie. Soțul Corinei Crețu este fiul lui Iustin Rogoz,  fost ministru adjunct al Chimiei din timpul regimului comunist, Socrul Corinei Crețu a fost inginer la Uzinele Chimice Turda iar soțul ei s-a născut în Colonia de Ciment de lângă Uzinele Chimice. 

Ponta, Corina Crețu, Tudose și Iurie Leancă, sunt ”careul de ași” ai Pro România, în algeri

s604x0_Corina_Cretu_la_Turda_2_

Comisarul European Corina Crețu a plecat de la PSD după ce nu și-a mai găsit loc pe listele de candidați

Reprezentanții Pro România spun că au cea mai bună echipă pe listele pentru europarlamentare și mizează pe faptul că fostul comisar Corina Crețu, cei doi foși prim miniștri români, Victor Ponta și Mihai Tudose vor atrage voturile alegătorilor. O algere specială pe liste este și Iurie Leancă, fost prim ministru al Republicii Moldova și actualul viceprim ministru pentru Integrare Europeană. Liderii PSD precizează că pentru prima dată un politician din Republica Moldova ar avea acces în Parlamentul European iar alegerea Pro România este o alegere pro-uniune și pro-europeană. În timpul mandatului de prim ministru a lui Iurie Leancă, Moldova a beneficiat din partea României, sub Guvernul Ponta, de nenumărate programe de sprijin, cu aplicare în special în domeniul educației, arată liderii Pro România în prezentarea oficială a candidaturii lui Iulie Leancă.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.