Vizită în Republica Moldova. Viişorenii marchează centenarul Marii Uniri

Vizită în Republica Moldova. Viişorenii marchează centenarul Marii Uniri by martie 24, 2018 0 comments

La sfârşitul acestei luni o delegaţie din comunca Viişoara va vizita localitatea Drăsliceni din Republica Moldova.

Localitatea moldoveană este înfrăţită cu comuna Viişoara, iar vizita se realizează în contextul activităţilor ce marchează centenarul Marii Uniri din 1918. Delegaţia din Viişoara va participa la manifestări cultural-artistice, dar se vor depune și coroane de flori la monumentele eroilor moldoveni.

Relaţiile dintre cele două comune au început în urmă cu mai mulți ani, la Direcţia pentru Cultură a judeţului Cluj, unde profesorul Radu Vasile a făcut legătura între reprezentanţii celor două comune. Au urmat vizite reciproce şi schimburi culturale între cele două comune, care s-au materializat într-un act de înfrăţire. În decembrie 2011 o delegaţie din Viişoara a mers la Drăsliceni pentru a semna prima variantă a actului, iar în 2012, delegaţia din Republica Moldova a semnat la rândul ei înfrățirea.

Activităţi care marchează centenarul sunt pregătite şi pentru viişoreni: ”Vom avea, din luna aprilie, în fiecare lună, câte un spectacol dedicat Marii Uniri, pentru că cei care s-au jertfit acum 100 de ani pentru făurirea României Mari mrită respectul generaţiilor următoare”, a declarat primarul comunei Viişoara, Ioan Roma.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.