Viișoara: Trotuarele și rigolele refăcute pe fonduri proprii

Viișoara: Trotuarele și rigolele refăcute pe fonduri proprii by ianuarie 11, 2017 0 comments

Administrația locală din comuna Viișoara va repara, în primăvară, pe banii proprii, trotuarele și rigolele de pe Drumul Județean 150, după ce, de ani de zile, Consiliul Județean nu a găsit banii necesari să facă lucrările ce stăteau în obligația sa.

Dacă intrați în Viișoara când treceți podul peste Arieș, în dreapta sunt două panouri: unul dintre ele e al Consiliului Județean încă din 2010, prin care scrie că se modernizează DJ150 Câmpia Turzii – Mociu și în ce constă modernizarea (refacerea covorului asfaltic, rigole și trotuare).

”La vremea respectivă, președintele de atunci a spus că, de fapt, nu vor face trotuarele, care aparțin de administrația publică locală. Nu s-a făcut nimic”, a explicat primarul comunei, Ioan Roman.

Între timp, situația s-a schimbat, iar, pe lângă drum, și trotuarele și rigolele sunt în administrarea Consiliului Județean. În ultimii ani, DJ150 a fost foarte afectat de transportul greu ce se realizeaza pentru fabrica de cărămizi Wienerberger din comuna Triteni. Cea mai afectată comună din cauza transportului greu de la fabrica de cărămidă este Viișoara, pentru că drumul județean folosit pentru transportul de marfă trece fix prin mijlocul satului.

”Am cerut refacerea covorului asfaltic, limitare de viteză, limitare de tonaj, pentru că toate casele riverane cu drumul județean suferă. Sunt făcute în urmă cu 50-70 de ani, fundația mai slabă și crapă. De multe ori, oamenii au vrut să blocheze drumul. Am fost în Consiliul Județean anul trecut și am dus 37 de interpelări, la fiecare consilier județean. Din păcate, prea puțin s-a făcut”, declară primarul comunei Viișoara.

După doi ani de intervenții, Consiliul Județean a alocat bani și a executat refacerea asfaltului de pe podul de peste râul Arieș. De asemenea, s-a semnalizat, s-a marcat axul drumului până la ieșirea din extravilanul comunei Viișoara. Dar, cu toate astea, nu s-au făcut rigolele și nu s-a făcut semnalizarea cerută de administrația publică locală.

”Avem foarte multe probleme legate de trecerea animalelor spre pășunat, ar trebui semnalizată zona luând în considerare acest lucru”, mai spune Ioan Roman.

În consecință, anul trecut administrația locală a demarat un proiect de modernizare rigole și trotuare pe DJ150 pe aproximativ 6 kilometri, în intravilanul comunei Viișoara, lucrări ce vor demara în acest an, imediat ce vremea o va permite.

”Eu știu că nu pot să fac lucrări pe proprietatea altuia (drumul județean este proprietatea Consiliului Județean n.n.), însă mă voi duce la Consiliul Județean și îi voi ruga să facă măcar trotuarele. Dacă nu vor face, eu mă consult cu juriștii și voi face eu lucrările. Trotuarele pe DJ sunt foarte vechi, sunt foarte uzate. Până nu se reglementează tonajul și viteza de circulație în comuna Viișoara, lucrările sunt de prisos, asfaltul nu rezistă. Am cerut să se verifice cu cântarul electronic dacă se respectă tonajul și cei care administreaza drumurile județene știu că nu se respectă tonajul. Până nu am avut circulația cu tonaj greu, noi nu am avut problema aceasta. Problema a apărut de circa 7 ani. Oamenii se îndreaptă împotriva primarului, ei nu știu că nu noi suntem proprietarii acestui drum. Eu voi vedea ce îmi permite legiuitorul și voi demara lucrările”, a adăugat primaru

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.