Verificări în târguri. Cât costă carnea de miel

Verificări în târguri. Cât costă carnea de miel by aprilie 6, 2018 0 comments

Inspectorii sanitar-veterinari au intensificat în ultimele zile, în toate judeţele din ţară, controalele la operatorii economici care prelucrează, depozitează, transportă şi comercializează produse alimentare, în perioada sărbătorilor pascale, precum şi în centrele temporare de sacrificare a mieilor şi în pieţele agroalimentare autorizate pentru comercializarea cărnii de miel.

În majoritatea judeţelor funcţionează, pe lângă abatoarele autorizate, şi centre temporare de sacrificare a mieilor şi a iezilor, dar, totodată, sunt şi câteva judeţe, precum Prahova sau Sălaj, în care nu a existat nicio solicitare de înfiinţare a unor astfel de centre temporare de sacrificare a animalelor.

În judeţul Cluj funcţionează şase puncte autorizate de vânzare şi sacrificare a mieilor, câte unul pentru municipiile Câmpia Turzii, Turda, Dej, Gherla şi oraşul Huedin. De asemenea, în municipiul Cluj-Napoca există un astfel de punct, deschis la Centrul Agro Transilvania, de Consiliul Judeţean Cluj în parteneriat cu Asociaţia Crescătorilor de Animale Someşana. Punctul de sacrificare funcţionează în perioada 4-7 aprilie, iar, potrivit informaţiilor furnizate de CJ Cluj, preţul estimativ al cărnii de miel comercializate este de 25 lei/kg/carcasă.

Pe lângă cele şase puncte autorizate de sacrificare a mieilor, în Cluj mai funcţionează şi două abatoare permanente.

În această perioadă, activitatea punctelor de sacrificare a mieilor, dar şi a altor unităţi de comercializare a produselor din carne şi lactate este monitorizată de inspectorii DSVSA.

“Avem în desfăşurare acţiuni tematice de control, pe lângă supravegherea permanentă a unităţilor de abatorizare, dar şi a celorlalte unităţi de procesare a produselor din carne, lapte. Acţiunile de control le desfăşurăm împreună cu alte instituţii, respectiv IPJ Cluj. Am constatat şi nereguli, am trecut inclusiv la sistarea activităţii acolo unde condiţiile au impus acest lucru. Cele mai frecvente nereguli sunt cele care vizează igiena şi condiţiile păstrare şi depozitare, a spaţiilor de lucru sau a personalului”, a declarat pentru AGERPRES şeful DSVSA Cluj, Ioan Oleleu.

În pieţele din judeţul Cluj, un kilogram de carne de miel se vinde cu preţuri cuprinse între 24 şi 28 de lei.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<