USR Turda: Poliția Locală a ridicat abuziv cortul USR. Incidentul vine după critici directe la adresa primarului

USR Turda:  Poliția Locală a ridicat abuziv cortul USR. Incidentul vine după critici directe la adresa primarului by aprilie 17, 2019 0 comments

USR Turda acuză autoritățile locale că au dispus în mod abuziv ridicarea cortului USR amplasat cu autorizație pe domeniul public. Incidentul s-a petrecut luni, 15 aprilie, în jurul orelor 20-21. Ridicarea cortului s-a făcut de către Poliție fără ca formațiunea politică de opoziție să fie anunțată nici înainte și nici după incident.

Intervenția autorităților locale de ridicare a cortului USR vine la scurt timp după ce formațiunea politică de opoziție a criticat pe plan local managementul primarului Cristian Matei și al PSD cu privire la administrarea Salinei Turda. USR a reacționat public la majorarea tarifelor de la Salină și a numit deciza drept rezultat al ciopârțirii ”profitului Salinei de către Matei și PSD”. Salina Turda a fost prezentată drept ” societatea fiind canibalizată financiar de administrația publică și de aparatul de partid pesedist”.

În mod unilateral și arbitrar, primarul Cristian Matei și-a încălcat propria dispoziție de aprobare a amplasării corturilor Alianței 2020 USR PLUS Turda, dispunând în numele unor argumente pe care nu le cunoaștem, ridicarea cortului Alianței 2020 USR PLUS Turda de pe domeniul public (din zona Materna) de către Poliția Locală a Municipiului Turda, fapt petrecut luni, 15 aprilie 2019, orele 20-21”, a precizat Emil Turdean, președintele USR Turda, printr-un comunicat de presă. Potrivit liderului USR, formatiunea politică deține autorizație emisă de Primăria Turda pentru amplasarea unui număr de două corturi pe domeniul public până în data de 25 aprilie 2019.

Menționăm faptul că USR Turda nu a primit nicio informare scrisă de la Poliția Locală a

Municipiului Turda cu privire la dispoziția primarului Cristian Matei de a se ridica de pe domeniul

public cortul Alianței 2020 USR PLUS. După discuția telefonică din data de 17 aprilie a.c. cu

reprezentantul Poliției Locale Turda am aflat că acest cort se află în custodia Poliției Locale Turda.

Inițiativa telefonului ne-a aparținut. USR Turda a depus astăzi, 17 aprilie o plângere la Poliția Municipiului Turda, solicitând restituirea cortului și sancționarea făptuitorului conform legii în vigoare”, se mai arată în comunicatul de presă.

Intervenția autorităților locale de ridicare a cortului USR vine la scurt timp după ce formațiunea politică de opoziție a criticat pe plan local managementul primarului Cristian Matei și al PSD cu privire la administrarea Salinei Turda. USR a criticat majorarea prețului la biletele de intrare în Salină și anumit decizia drept o consecință a ciopârțiriiprofitului Salinei de către Matei și PSD”.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.