USR cere PNL să sprijine contestarea unei legi ce-i favorizează pe ”dinozaurii” sistemului medical

USR cere PNL să sprijine contestarea unei legi ce-i favorizează pe ”dinozaurii” sistemului medical by aprilie 23, 2019 0 comments

USR contestă o inițiativă a PSD și UDMR potrivit căreia medicii care predau la universități, membrii titulari ai Academiei Române și ai Academiei de Științe Medicale – un ONG condus de Irinel Popescu, cercetătorii științifici și medicii cu doctorat se pot pensiona, la cerere, la vârsta de 70 de ani.

Mai mult, legea ce a fost votată săptămân trecută prevede că medicii aflați în situațiile de mai sus pot fi menținuți în spitale și după vârsta de 70 de ani, în anumite condiții.

USR consideră că legea a fost aprobată pentru a acorta favoruri ”dinozaurilor” din sistemul sanitar și va avea drept consecință migrarea medicilor tineri. Deputatul Emanuel Ungureanu consideră că legea va bloca posturile importante din spitalele și clinicile de stat și va îngreuna a accesul medicilor tineri spre aceste posturi.

Vârsta standard de pensionare este de 63 de ani pentru femei și 65 de ani pentru bărbaţi. Femeile se pot pensiona și ele, la cerere, la 65 de ani. Legea prevedea că medicii pensionari puteau cere anual prelungirea activității printr-o cerere adresată conducerii spitalelor. Prin această lege nou aprobată, medicii pensionari sunt scutiti de acest demers anual. Potriivit Hotnews.ro, legea ar favoriza nume grele din medicina românească, precum Ioanel Sinescu, Irinel Popescu, Sorin Oprescu, Florin Stamatian, Monica Pop, Mircea Beuran sau Șerban Brădișteanu , se află pe lista posibililor beneficiari .

”Solicit public grupului PNL din Camera Deputaților să se delimiteze de acțiunile imorale ale stamatienilor și lucanilor din Parlament și să semneze documentul întocmit de USR, de contestare la CCR a acestei legi din cauza căreia mii de medici tineri vor pleca din România.

PNL trebuie să demonstreze că nu este aceeași mizerie ca PSD și se delimitează de acțiunile egoiste ale deputatului PNL de Cluj, Stamatian Vasile Florin. Avem nevoie de 50 de semnături. Dacă PNL nu semnează, voi trimite președintelui Iohannis documentul de contestare, doar el mai poate opri asaltul dinozaurilor asupra sistemului medical românesc”, a transmis deputatul Emanuel Ungureanu (USR), printr-o postare pe Facebook.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.