Urmează o criză de medicamente în România, prevăd distribuitorii europeni

Urmează o criză de medicamente în România, prevăd distribuitorii europeni by iulie 31, 2017 0 comments

Din 2016 până în prezent peste 600 de medicamente au fost retrase de pe piața românească și alte câteva sute au fost notificate pentru retragere și vor dispărea în curând din farmacii. Dacă la începutul lui 2015 numărul medicamentelor înregistrate în România depășea 6.000, până în prezent un sfert dintre medicamente au fost retrase oficial de producători.

”În ultimele luni, numărul notificărilor de retragere de pe piața românească a crescut considerabil, iar acest lucru va duce în perioada următoare la o criză fără precedent a medicamentelor, în special a celor pentru boli grave sau rare, acolo unde pacienții au nevoie imediată și neîngrădită de acces la tratament”, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM).

ADEM susține că această situație gravă se datorează deciziilor politice eronate ale reprezentanților autorităților și anume cei care au stabilit politicile de prețuri la medicamente.

“Acest model economic a fost folosit ca instrument politic de factorii de decizie, indiferent de guvern, prin promovarea ideii că se urmărește scăderea prețului la medicamente și deci un acces mai facil al populației la acestea. Însă, acest model de calcul nesustenabil a dus la decizia producătorilor de retragere de pe piața românească a sute de medicamente”, susțin reprezentanții ADEM.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.