Unde vor fi amplasate bicicletele cu GPS din Zona Industrială. Primăria a început lucrările

Unde vor fi amplasate bicicletele cu GPS din Zona Industrială. Primăria a început lucrările

Unde vor fi amplasate bicicletele cu GPS din Zona Industrială. Primăria a început lucrările

by august 1, 2019 0 comments

Autoritățile locale au anunțat demararea lucrărilor de reabilitare a străzii 22 Decembrie, proiect derulat în baza proiectului de mobilitate urbană. Scopul proiectului este reducerea emisiilor de dioxid de carbon în Turda și creșterea utilizării bicicletelor și a transportului public de persoane.

Proiectul care include printre altele și montarea de stații de biciclete cu GPS în zona Coloniei de Ciment a fost premiat la Bruxelles înaintea altor proiecte similare ale orașelor Milano și Manchester.

InfoArieș.ro vă prezintă detalii despre cum vor arătat stațiile de biciclete din Zona Industrială dar și specificațiile tehnice ale acestora.

Demararea lucrărilor a fost anunțată de primarul Cristian Matei dar este neclar la această dată dacă au început efectiv deoarece din anunțul primarului lipsește precizarea că acesta ar fi semnat ordinul de începere de lucrări. Potrivit documentației inițiale până în iară ar fi trebuit să fie realizată organizarea de șantier iar lucrările să începă din iarna acestui an. Lipsește deasemenea panoul oficial MIV POR 2014-2020 care trebuia montat de antreprenor și în care e descrisă exact data de debut a lucrărilor și data de încheiere a lor.

Stațiile de închiriat biciclete de pe strada 22 Decembrie fac parte din procesul de modernizare al străzii. Trebuie să permită gestionarea a până la 20 de biciclete. Sunt prevăzute trei stații cu câte 10 biciclete fiecare.

Stațiile din zona industrială sunt compuse dintr-un stâlp cu comandă (cu afișaj cu touchscreen, computer de deservire cu conexiuni cu date , carcasă anti-vandalism, sistem electronic de securitate, sistem electronic de comunicare) și din rasteluri individuale de câte 1 și respectiv 2 sloturi, fiecare slot cu un mecanism automatizat de securizare a bicicletelor. Rastelurile vor fi specializate să poată fi operate lateral, fără a fi nevoie de oprirea stației și fără afectarea utilizatorilor. Toate cablurile electrice și componenetele electronice ale rastelurilor de biciclete vor putea fi accesate direct după deschiderea capacului pentru a ușura mentenanța.

Prima stație cu biciclete va fi amplasată la capătul străzii 22 Decembrie cu strada Armatei și va avea 10 biciclete. A doua stație cu biciclete va fi amplasată la interesecția cu strada Nicolae Teclu ( Colonia de Ciment) și va avea 10 biciclete. O a treia stație va fi amplasată la intersecția cu fostele Uzine Chimice (zona Bisericii Sf Ioan Botezătorul) și va avea tot 10 biciclete.

Flota de biciclete din Zona Industrială. Vor avea GPS sau aplicație de direcționare prin oraș

Bicicletele din Zona Industrială trebuie să fie ușoare, din aluminu sau aliaj. Cu o garanție de până la 3 ani pentru sașiu și o garanție de 1 an pentru echipamente/subansamble. Greutatea maximă a unei biciclete va fi de 13 kg. Pentru sporirea sigurantei utilizatorilor se pot propune cauciucuri cu margini reflectorizante. Bicicletele vor fi prevăzute cu sisteme de prindere pentru rastelurile stațiilor printr-un sistem antifurt principal și cu sistem de prindere în rasteluri independente cu cu un sistem antifurt secundar.

Bicicletele vor fi prevăzute cu sistem GPS sau aplicație de direcționare prin oraș, pe baza corelării deplasării velo și a destinației stabilite pe aplicația de mobil de către utilizator.

Bicicletele vor avea culoarea roșie sau neagră iar stația de închiriat va fi automatizată, în mod neasistat cu auto-servire.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.