Un grup de români din Republica Moldova a vizitat Cheile Turzii

Un grup de români din Republica Moldova a vizitat Cheile Turzii

Un grup de români din Republica Moldova a vizitat Cheile Turzii

by august 3, 2015 0 comments

După vizita din 15 iulie, când un grup de tineri, studenți și elevi din Republica Moldova au stat la Turda timp de două zile, un al doilea grup de turiști au vizitat astăzi Cheile Turzii. Turiștii din Republica Moldova au venit în România într-un tur organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, grupare civică ce luptă pentru înfăptirea unirii dintre Republica Moldova și România. Grupul de basarabeni a fost primit de către Mircea Irimie, deputat ALDE, care i-a condus spre Cheile Turzii. Românii din Moldova au vizitat Cheile Turzii într-un tur cu ghid asigurat de membrii echipei Salvamont Cluj.

La jumătatea lunii iulie, alți 55 de tineri, elevi și studenți din Republica Moldova, activitști în cadrul Platformei Unioniste Actiunea 2012 și membri ai mișcării Tinerii Moldovei au vizitat Turda și alte orașe din România la invitația deputatului Mircea Irimie și a altor 60 de parlamentari români, semnatari ai ce susțin acțiunile de apropiere dintre România și Republica Moldova.

Platforma Unionistă ACȚIUNEA 2012 este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat. Platforma este coordonată de tineri români din Republica Moldova, absolvenți ai unor instituții superioare de învățământ din România.
Tinerii Moldovei reprezintă o mișcare civică formată din persoane crescute după căderea comunismului, “care au înțeles că independența presupune mai mult decât are astăzi R. Moldova și au decis să aducă un trai mai bun în casele moldovenilor, pentru a obține adevărata libertate”, se arată pe platforma mișcării.
De la înființare mișcarea a derulate o puternică activitate unionistă în Republica Moldova, de la distribuirea a mii de cărți în limba română, la critici referitoare la efectuarea recensământului în Rep. Moldova, ori acțiuni de contracararea inscripțiilor rusești și ati-românești cu graffiti făcute pe zidurile din Chișinău.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.