Un apartament a explodat în Turda: un mort, 12 persoane evacuate

Un apartament a explodat în Turda: un mort, 12 persoane evacuate by mai 14, 2016 0 comments

UPDATE: Specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii susţin că nu sunt probleme legate de structura de rezistenţă a blocului. S-a făcut o evaluare a fiecărui apartament în parte. Primarul Turzii a declarat pentru Mediafax că se va face montare de geamuri şi uşi pe cheltuiala Primăriei, din rezerva administraţiei locale, pentru cei care nu au posibilitatea financiară de a le înlocui pe cheltuiala proprie. De asemenea, primarul a afirmat că vaa mai dura circa o săptămână securizarea fiecărui apartament, iar în această perioadă paza locuinşelor va fi asigurată pază non stop.

O femeie în vârstă a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă în urma unei explozii produse la un bloc din Turda, ca urmare a unei acumulări de gaz, iar o altă persoană a suferit un atac de panică, 12 locatari fiind evacuaţi. Structura de rezistență a blocului este verificată de specialiști.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, sâmbătă, că accesul în bloc este interzis, o comisie a Primăriei urmând să verifice structura de rezistenţă a clădirii.

”Echipele ISU Cluj au fost solicitate, vineri seara, să intervină la o explozie la un bloc de pe strada Baladei din municipiul Turda. Explozia s-a datorat, probabil, unei acumulări de gaz. Două persoane au necesitat îngrijiri medicale, una dintre ele suferind un atac de panică, iar cealaltă având arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. Persoana cu arsuri, o femeie în vârstă, care se afla în locuinţa unde a avut explozia, a fost transportată la Spitalul din Turda şi trebuia să fie trimisă la Cluj-Napoca dar, între timp, a decedat. Un număr de 12 persoane din imobil au fost evacuate, iar accesul în clădire nu este permis. Au fost afectate 20 de garsoniere în total. O comisie a Primăriei urmează să verifice structura de rezistenţă a clădirii”, spun reprezentanții ISU.

Celor 12 persoane evacuate li s-a propus să fie cazate pe timpul nopţii la un liceu din oraş, dar acestea au refuzat şi au preferat să meargă la rude.

Cauzele exploziei sunt, deocamdată în investigare.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.