Ultimă oră! Primarul pregătește reinstalarea ginerelui la Compania de Apă pe sub nasul Consiliului Local Turda

Ultimă oră! Primarul pregătește reinstalarea ginerelui la Compania de Apă pe sub nasul Consiliului Local Turda by iunie 11, 2020 1 comment

Consilierii locali din Turda sunt chemați să voteze orbește într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Turda de mâine reconfirmarea conducerii Companiei de Apă Arieș.

InfoAries.ro va cere nominal fiecărui consilier local să precizeze dacă a votat proiectul de hotărâre în forma în care e propusă de primarul Cristian Matei și în care se pregătește reînscăunarea ginerelui la șefia Companiei de Apă. 

Consilierii locali sunt puși să voteze fără a le fi fost prezentate documentele financiare ale Companiei de Apă Arieș. Sunt omise atât raportul auditorului cât și descărcarea de gestiune pentru anul 2019. Lipsesec deasemenea bugetul de venituri și cheltuieli și situația financiară a anului 2019. În proiectul de hotărâre este mențiunea că acestea pot fi consultate pe site-ul Companiei de Apă dar acestea nu sunt publicate în forma prevăzută de lege.

În același timp, împuternicirea vizează și numirea unui nou Consiliu de Administrație prin metoda votului cumulativ. Acesta ultimă prevedere e păcăleala maximă pe care administrația lui Cristian Matei o pregătește Consiliului Local Turda. Consilierii sunt chemați să-l valideze indirect pe ginerele primarului în poziția de director general.

Ședința de urgență a Consiliului Local Turda a fost programată pentru vineri 12 iunie. Unul dintre proiecte vizează acordarea unui mandat reprezentantului Consiliului Local Turda pentru a vota în Adunarea Generală a Acționarilor Companiei de Apă Arieș pentru trei puncte distincte. Raportul auditorului, Situația financiară pentru anul 2019, descărcarea de gestiune pentru anul 2019 și Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2020. Nici unul din aceste documente nu sunt prezentate Consiliului Local deși primarul care inițiază hotărârea de Consiliu Local este președintele Asociației Apa Văii Arieșului, care teoretic ar trebui să contoleze Compania de Apă Arieș.

În plin scandal al majorării prețului la apă, Consilierii Locali sunt puși să voteze orbește.

Marea păcăleală, numirea unor noi membri în Consiliul de Administrație

Potrivit legii, la cererea acționarilor reprezentând, individual sau împreună, cel puțin 10% din capitalul social subscris și vărsat, consiliul de administrație/directoratul convoacă o adunare generală a acționarilor având pe ordinea de zi alegerea membrilor consiliului de administrație prin aplicarea metodei votului cumulativ. Cererea poate fi formulată cel mult o dată într-un exercițiu financiar.

Prin metoda votului cumulativ, fiecare acționar are dreptul de a-și atribui voturile cumulate – obținute în urma înmulțirii voturilor deținute de către orice acționar, potrivit participării la capitalul social, cu numărul membrilor ce urmează să formeze consiliul de administrație sau, după caz, consiliul de supraveghere – uneia sau mai multor persoane propuse pentru a fi alese în consiliul de administrație. Problema e că nicunul din membrii Consiliului Local nu știu cine sunt acele persoane. Consiliul Local Turda nici măcar nu ia în calcul că poate numi persoane în Consiliul de Administrație.

Durata mandatului membrilor consiliului de administraţie sau ai consiliului de supraveghere aflaţi în funcţie la data adunării generale a acţionarilor în cadrul căreia s-a aplicat votul cumulativ va continua în cazul reconfirmării acestora prin metoda votului cumulativ. Consilierilor locali nu li se spune cine sunt membrii Consilliului de Administrație care vor fi votați. Este posibil ca primarul să pregătească reînscăunarea ginerelui, Bogdan Bobic dacă acesta va figura pe lista pe care n-a văzut-o nimeni.

null

null

Întrebări pentru Consiliul Local Turda:

 Ați citit exercițiul financiar pe 2019, raportul auditorului, bugetul de venituri și cheltuieli pe care trebuie să le validați mâine?

  Știți cine sunt membri Consiliului de Administrație pentru care aprobați mâine votul cumulativ?

Cine este acționarul care a cerut votul cumulativ?

Proiectul integral aici

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. legionarul
    #1 legionarul 13 iunie, 2020, 20:24

    Oricum , nu ar fi o mare tragedie sa se schimbe expozitia caricaturala a CAA SA !!! Nu credeti ca acel MUPPETS care va fi instalat POMPOS DIRECTOR GENERAL va fi omul potrivit la locul potrivit (intereselor altota )Pe functia de director va figura tot DROJDILA , director adjunct , va vi tot PAUNA , fosta CAPSUNA , iar viitorul fost actual va fi doar de reprezentare !!!Totodata , OMUL cu MARTOAGA , din cate am auzit , C HAIDUC , nu are gradul nici macar de CAPORAL , desi se crede MARESAL !!! Scumpiti stimabililor apa potabila , uzata si METEO(RITICA) pana la infinit , ca prostii va vor plati minciunile !!! TRAIASCA ADI si DEMOCRATIA !!!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.