UDMR îl declară pe consilierul Csutak ”persona non-grata” și trădător

UDMR îl declară pe consilierul Csutak ”persona non-grata” și trădător

UDMR îl declară pe consilierul Csutak ”persona non-grata” și trădător

by august 20, 2015 0 comments

Consilierul local Ludovic Csutak din Câmpia Turzii, care a părăsit UDMR pentru a se înscrie la Partidul Puterii Umaniste a fost declarat astăzi ”persona non-grata” și trădător de către UDMR. Anunțul are drept scop acela de a avertiza comunitatea maghiară că pozițiile publice ale alesului local nu reprezintă punctele de vedere al UDMR. Ludovic Csutak e acuzat că a trădat UDMR, asigurînd votul său celor de la PSD în favoarea unor interese personale, atinse prin angajarea sa la Domeniul Public, societate falimentară a Consiliului Local.

Ludovic Csutak a ales să părăsească UDMR pentru a deveni consilier independent în toamna anului trecut. Inițial, acesta anunța la sfârșitul lunii octombrie 2014 că va candida independent pentru postul de primar sau cel de consilier local. Ulterior, după o didcuție cu Șerban Rădulescu, președintele Partidului Puterii Umaniste, a acceptat să conducă filiala din Câmpia Turzii, a acestui partid. Consilierul local a negat acuzațiile ce i s-au adus și a precizat că plecarea s-a datorat presiunilor făcute de conducerea județeană a UDMR și ca urmare  a modului în care a fost tratat.

”M-am declarat independent ca urmare a presiunilor făcute de conducerea județeană a UDMR. Nu este adevărat că mi s-a promis nici slujbă, nici bani, nici un loc pe lista lor. Nu am discutat așa ceva cu niciun partid. Eu nu am trădat pe nimeni, voi face tot ce pot pentru cei care m-au ales și ca independent. Dacă am plecat din UDMR înseamnă că ceva nu mi-a plăcut la modul cum am fost tratat după ce am votat schimbarea viceprimarului din Câmpia Turzii”, declara Csutak Ludovic, în toamna anului trecut.

Motivele poziției publice ale UDMR pot fi văzute în comunicatul de presă de mai jos, semnat de către consilierul județean Andrei Nemeti.

Comunicat de presă al UDMR Câmpia Turzii

”​De la început este de menționat faptul că Uniunea Democarată a Maghiarilor din România, filiala Câmpia Turzii, a promis primarului în exercițiu domnul Radu Hanga că îl v-a susține politic până la sfârșitul mandatului.
Indiferent de jocurile politice noi rămânem pe politica promisă, DAR nu putem trece cu vederea că domnul viceprimar Avram Gal a uitat că datorită UDMR este consilier local și ocupă funcția de viceprimar a municipiului nostru.
La investirea viceprimarului am încheiat în scris un protocul de colaborare cu PSD și PC,fiind partid de guvernământ și tocmai acești oameni au uitat în graba lor că UDMR-ul a asigurat la momentul respectiv stabilitatea Consiliului Local. După instalarea viceprimarului noi am respectat intocmai prevederile protocolului semnat.
Datorită acelei legi care a permis “mișcarea” între partide a politicienilor, partidele de la putere au reușit să convingă un consilier UDMR să părăseasca corabia, iar apoi să se declare independent. Acest consilier i-a părăsit pe acei oameni care l-au susținut în campania electorală, iar apoi prin vot la alegerile locale. După părăsirea partidului a întemeiat (cu sprijinul domnului Avram Gal) un nou partid, a cărui funcție de președinte o ocupă. Tocmai din acest motiv întreaga minoritate maghiară îl consideră un trădător și ca urmare Uniunea Democarată a Maghiarilor din România îl declară pe domnul Ludovic Csutak persona non grata.


După ședința din 17.08.2015 a Consiliului Director a UDMR s-a decis că acest protocol semnat nu a fost respectat de către coaliţia de guvernare, deci nu mai are nici o valoare, din simplul motiv că în ultimele 10 luni nu am fost consultaţi cu privire la soluționarea unor probleme în coaliție. Doar domnul Csutak a hotărât înclinarea balanței de majoritate în Consiliul Local, bineînțeles pentru un salariu consistent primit de la Domeniul Public, care astăzi se confruntă cu grave probleme financiare.
UDMR v-a rămâne cu coloană vertebrală și v-a sprinjini toate hotărârile Consiliului Local, care aduc beneficii populației și NU dorim bulversări de situație suplimentare.
Pe viitor însă vom punem anumite semne de întrebare cu privire la anumite hotărâri, deoarece UDMR nu poate promova ideile suspicioase ale președintelui de partid a PPU (Partidul Puterii Umaniste).
Avem certitudinea că în spatele domnului Csutak stă viceprimarul Avram Gal și tot el formulează majoritatea ideilor apărute în mass- și social media. Domnul Ludovic Csutak este prezent doar cu imaginea sa și atragem pe această cale atenția ca propaganda electorală să fie oprită, deoarece este prea devreme pentru așa ceva”
, se arată în comunicatul semnat de Nemeti Andrei, președintele UDMR, filiala Câmpia Turzii.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.