Turdenii sunt invitați la o dezbatere pe tema Legii Educației

Turdenii sunt invitați  la o dezbatere pe tema Legii Educației by februarie 1, 2016 0 comments

Sala Mare a Primăriei Turda va găzdui joi de la ora 17.00 o dezbatere publică pe tema Legii Educației. Acțiunea a fost inițiată de către PNL Turda iar unul dintre inițiatori este prof.univ.dr Călin Felezeu, co-președinte PNL Turda.

Subiectul dezbaterii va fi modificările propuse de Legea Educației, o lege ce poartă amprenta fostului partid de la guvernare, PSD.

Proiectul Legii educației făcut public în vara anului trecut, va schimba din temelii sistemul de învățământ. Printre modificări se află  examenul de admitere la liceele cu număr de candidaţi mai mare decât locurile oferite, trei probe în plus la evaluarea de la clasa a VIII-a şi învăţământ profesional redus de la 3 la 2 ani. Aceste modificări au fost cuprinse în iniţiativa legislativă de la care vor începe dezbaterile pentru modificarea Legii educaţiei.

Noul proiect cuprinde mai multe modificări, unele fiind o revenire la sistemul existent cu mai mulţi ani ani în urmă, cum ar fi grupa pregătitoare la grădiniţă, dar şi evaluarea la finalul clasei a VIII-a la mai multe materii, cu unele probe susţinute în timpul anului şcolar.

La dezbatere vor participa profesori din Turda dar sunt invitați să participe toți cei interesați de tema subiectului, schimările pe care proiectul de lege îl va aduce sistemului de educați din România.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.