Cum va fi reabilitat Centrul istoric

Cum va fi reabilitat Centrul istoric by aprilie 19, 2016 0 comments

Turdenii, cu precădere cei ce locuiesc în zona centrală sunt invitați vineri de la ora 11 la conferința de încheiere a proiectului de stabilire a măsurilor de reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a centrului istoric al municipiului Turda.

Timp de 14 luni, din martie 2015, o echipă de arhitecți au cules date și au creionat principalele idei în baza cărora se va reabilita centrul orașului.

Vineri vor fi prezentate soluțiile principale, de la amenajarea parcărilor subterane și fluidizarea traficului, la refacerea fațadelor ori a căilor rutiere de legătură din oraș.

Măsuri integrate pentru reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a centrului istoric al municipiului Turda”, pentru care Municipiul Turda a primit un Grant SEE în valoare totală de 323.903 lei, este un proiect în cadrul Programului PA16/RO12 „Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural” – Schema de granturi mici. În acest proiect o echipă de arhitecți au realizat un Studiu istorico-arhitectural al Ansamblului urban; o propunere de reconsiderare a limitelor actuale ale Ansamblului urban; o fişă de reglementare a zonei istorice, care prevede restricţiile şi permisiunile pentru fiecare categorie urbanistică din arealul centrului istoric.

Arhitecții au realizat 35 de dosare documentare ale imobilelor istorice cu valoare arhitecturală, componente ale Ansamblului urban; un Caiet de soluţii arhitecturale; un documentului strategic – Concept integrat de măsuri pentru reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a zonei istorice centrale a municipiului Turda, conţinând şi o analiză socio-economică a zonei centrale; un document cu rol normativ – Îndrumar practic de restaurare, conservare, reabilitare şi întreţinere a clădirilor monument istoric. Toate materialele pot fi studiate şi pe site-ul proiectului, www.centrulistoricturda.ro.

Toate aceste documente vor sta la baza viitoarelor proiecte de amenajare a centrului Turzii. Potrivit normelor europene, accesarea de fonduri pentru modernizările ori reabilitările urbane din ariile centrale ale orașelor trebuie să să aibă la bază astfel de documente, prin care arhitecții propun cele mai potrivite soluții.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<