Turdenii riscă să rămână mâine cu gunoiul în stradă

Turdenii riscă să rămână mâine cu gunoiul în stradă

by februarie 10, 2015 0 comments

Prival Ecologic ar putea amâna ridicarea gunoiului din Turda, astfel că turdenii riscă să rămână cu gunoiul în stradă, a declarat astăzi Florin Meşter, director în cadrul Prival Ecologic Service Sa.
Riscul a deşeurile să rămână neridicate la Turda a apărut după ce autorităţile judeţene au anunţat închiderea rampei de gunoi de la Pata Rât iar reprezentanţii Prival spun că nu vor ridica gunoiul din oraş până când autrităţile judeţene nu vor preciza care este locul de depozitare a acestora.
Salprest Rampă a notificat Primăria Cluj-Napoca despre faptul că rampa de gunoi de la Pata Rât a fost închisă de luni seara, de la ora 20.00.
Surse din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au precizat că notificarea a fost trimisă pe fax luni seara, dar că se știa că sunt probleme de circa 7 zile.
Autoritățile județene trebuie să construiască o nouă rampă ecologică pentru depozitarea deșeurilor până în data de 15 iulie, a afirmat directorul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Toma Petcu.
Prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, i-a convocat la Prefectura Cluj pe primarul Emil Boc și pe președintele interimar al Consiliului JudețeanCluj, Vakar Istvan, pentru găsirea unei soluții.
Concluzia a fost că Garda de Mediu va permite depozitarea în continuare la Pata Rât, pe rampatemporară, până în data de 15 iulie 2015. ”S-a ajuns la acest acord, pentru că situația este critică. Problema este că firma Salprest Rampă a depozitat fără acord lângă rampa temporară 170 de mii de tone de deșeuri, care până în 15 iulie2015 trebuie reciclate și mutate în alt loc. Perampa temporară se mai pot depozita 40.000 de mc de deșeuri. Firma Salprest Rampă trebuie să respecte aceste prevederi pentru ca depozitarea să se mai poată face la Pata Rât”, a pus Gheorghe Vuşcan.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.