Turdenii riscă să moară în cazul unor urgențe medicale majore. În zonă operează o singură ambulanță cu terapie intensivă

Turdenii riscă să moară în cazul unor urgențe medicale majore. În zonă operează o singură ambulanță cu terapie intensivă by ianuarie 7, 2020 0 comments

Locuitorii din Turda și Câmpia Turzii riscă să moară în cazul unor urgențe majore deoarece în zonă operează doar o singură ambulanță ce dispune și de unitate de terapie intensivă.

Ambulanța dotată cu terapie intensivă lucrează 24 de ore din 24. Doamne ferește dacă pică, trebuie să trimitem noi de la Cluj”, explică dr. Doru Irimia, directorul medical al Serviciului de Ambulanță Cluj.

O soluție ar fi aceea ca municipalitățile din Turda și Câmpia Turzii să cumpere o nouă ambulanță cu terapie intensivă. Edilii cheltuie însă banii publici cu focuri de artificii și spectacole, înainte de a asigura condițiile optime pentru sănătatea populației.

Salina Turda este vizitată anual de aproape 690.000 de turiști, adică o medie de aproape 2000 de turiști pe zi. În cazul unor accidente cu multiple victime, serviciile de urgență din proximitate ar fi efectiv copleșite.

Incidentul care a atras atenția asupra categoriilor de ambulanțe cu care operează serviciile de urgență din România a apărut la finalul anului 2019 când ambulanța cu o fetiță rănită într-un accident rutier a ratat întâlnirea cu elicopterul SMURD. Transportul fetiței de la Rm Vâlcea la București, pe șosea, nu se putea face deoarece Serviciul de Ambulanță Vâlcea nu avea mașină cu terapie intensivă mobilă, declara Adrian Popescu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vâlcea.

În zona Turda-Câmpia Turzii operează doar o singură ambulanță de tip C, cu unitate de terapie intensivă mobilă. În cazul unui accident cu victime multiple doar un singur pacient critic are șansa să trăiască. Medicii de urgență explică că nu e nevoie mereu de o ambulanță cu terapie intensivă dar că existența a două ambulanțe de acest tip crește șansa de supraviețuire a unor bolnavi aflați în stare critică.

Ambulanțele de tip C operează exclusiv cu medic cu competențe în medicina de urgență, dar angajarea unui medic în plus nu e complicată, explică dr. Doru Irimia. Că să existe un medic, e nevoie însă de ambulanță.

Până acum administrațiile locale din Turda și Câmpia Turzii nu s-au arătat interesate să cumpere o nouă ambulanță. Nici Salina Turda, care are anual aproape 690.000 de turiști nu s-a gândit să doneze o ambulanță pentru îmbunătățirea serviciilor medicale de urgență.

Administrația locală de la Florești a cumpărat o ambulanță de tip B pentru Echipajul de Prim-ajutor. Municipalitatea din Cluj a cumpărat ambulanțe de tip C pe care le-a dat în folosință Serviciului de Ambulanță Cluj.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<