Turdenii, la week-end-ul culinar Slow Food de la Genova. Cum se face pesto-ul veritabil

Turdenii, la week-end-ul culinar Slow Food de la Genova. Cum se face pesto-ul veritabil by mai 13, 2019 0 comments

Vinurile de la Turda au ajuns în acest week-end la Genova la evenimentul gastronomic dedicat preparatelor marine. România a fost reprezentantă de Slow Food Turda și Slow Food Cluj Transilvania prin Marta Pozsonyi respectiv Chef Horia Simon care este și inițiatorul Clubului Gastronomic Transilvan.

Turdenii au dus la evenimentul gastronomic de la Porto Antico, de lângă Genova cele mai renumite vinuri seci ale cramei La Salina, Issa Chardonnay, Issa Rhein Riesling, Isaa Sauvignon Blanc. ”Am ales vinurile albe ale cramei deoarece se potriveau cel mai bine cu preparatele din pește”, explică Marta Pozsonyi, coordonator Slow Food Turda. ”Nu am mers de această dată cu preparate, deoarece peștele nu e punctul nostru forte în Ardeal. Au fost din România cei de la Deltaica, de la Tulcea care au prezentat și salate de icre”, explică Marta Pozsonyi. Vinurile de la Turda vor intra în prezentările gastronomice Terra Madre deoarece se potrivesc conceptului slow-food, acela al unei gastronomii cât mai apropiată de natură.

Trântim igredientele în blender și facem un shake. Pesto alla genovese se prepară gradat”

60014693_10217260804986091_1677945634084093952_nChief Horia Simion a fost acolo pentru a aprofunda tehnicile de afumat dar și modalitățile sustenabile de creștere a peștilor. Eu am fost interesată de partea educațională, cum pot fi mobilizați copii și părinții să mănânce sănătos”, mai povestește Marta Pozsonyi. Reprezentanta Slow-food Turda spune că a învățat și cum se prepară corect Pesto alla genovese. ” Noi trântim igredientele în blender și facem un shake. Pesto alla genovese se prepară gradat în primul rând, cățeii de usturoi și semințele de pin se introduc în mojar și se pisează. Apoi frunzele de busuioc spălate și uscate se adaugă cu sare grosieră și măcinate până la o consistență cremoasă. Numai atunci se adaugă amestecul de brânzeturi. E ca și cum ai apăsa de 100 de ori pe butonul de la blender”, spune Marta Pozsonyi

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.