Turdenii au la dispoziție un site independent, dedicat sesizărilor și reclamațiilor

Turdenii au la dispoziție un site independent, dedicat sesizărilor și reclamațiilor by aprilie 18, 2018 0 comments

Locuitorii din Turda pot transmite sesizări și reclamații direct prin intermediul unui site independent de administrația locală , realizat la inițiativa unor specialiști IT din Turda, cu sprijul Asociației T9. Sesizările sunt preluate de volunari, centralizate și transmise Primăriei Turda, spre rezolvare. 

Site-ul http://sesizare.turdanoua.ro/ are o interfață prietenoasă și permite transmiterea sesizărilor și reclamațiilor în timp de real. Proiectul de la Turda a fost realizat la inițiativa unor specialiști IT din oraș, după un model similar aplicat de municipalitatea din Cluj. Ideea este apropiată de conceptul ”open data” – informații în timp real, generate de către cetățeni și la care au acces alți cetățeni.

Andrei Suciu, președintele Asociației T9 a anunțat lansarea primului site local independent, destiant sesizărilor și reclamațiilor

Andrei Suciu, președintele Asociației T9 a anunțat lansarea primului site local independent, destinat sesizărilor și reclamațiilor

„Dorim să ajutăm Administrația publică locală prin realizarea unui proiect gratuit, fără costuri pentru cetățeni și municipalitate. Am observat că noul site al Primăriei Turda este deficitar în ceea ce privește relația directă cu cetățenii. Ideea site-ului și proiectul în sine apartin unui specialist IT, după modelul aplicat de Municipiul Cluj Napoca, unde funcționează cu succes. Vom lansa site-ul într-o perioadă de probă, iar apoi îi vom propune domnului primar Cristian Matei să accepte ajutorul nostru, pentru binele cetățenilor din Turda”, a declarat președintele asociației T9, Andrei Suciu.

Potrivit celor de la T9, site-ul de sesizări este gândit să sprijine administrația locală în relația cu cetățenii.

Proiectul ar urma să se desfășoare în trei etape. În prima etapă e vorba de o monitorizare și o evaluare a eficienței site-ului. Turdenii pot depunse sesizările și reclamațiile ce vor fi centralizate de echipe de tineri voluntari care le vor transmite către administrația locală. În etapa a doua, după circa 2 luni, cei de la T9 vor propune administrației locale să preia direct admistrarea unor conturi de sesizări.

În etapa a III-a a proiectului cei de la T9 ar urma să actualizeze designul și funcționarea site-ului în baza recomandărilor administrației publice locale și ale cetățenilor.

Site-ul a fost realizat inclusiv cu o secțiune de termene și condiții de utilizare și cu detalii tehnice privind folosirea lui.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.