Turdanews: banii publici plătiți presei se împart incorect. Anual, publicația încasează peste 120.000 de lei din fonduri publice

Turdanews: banii publici plătiți presei se împart incorect. Anual, publicația încasează peste 120.000 de lei din fonduri publice by martie 26, 2018 0 comments

Administrația locală condusă de primarul Cristian Matei este acuzată că împarte incorect banii alocați anunțurilor de publicitate și informării prin mass media. Potrivit publicației Turdanews.net, echipa primarului Cristian Matei comite o nedreptate deoarece a stabilit o grilă de plată către ziarele online din Turda care nu ține cont de numărul de vizitatori ai fiecărei publicații.

În acest an, Primăria va plăti jurnaliștilor locali circa 106.800 Lei fără TVA . InfoAries.ro a dezvăluit că sumele cu care sunt plătiți jurnaliștii din zonă se ridică la peste 500.000 de lei anual.

     În 2017, Turdanews.net  a încasat, datorită notorietății,  și cei mai mulți bani de la Primării și companii publice:  peste 120.000 de lei.

Jurnalistul Gelu Florea critică modul în care administrația locală a primarului Cristian Matei a decis să plăteacă pentru serviciile de publicitate prin presă. Jurnalistul local a arătat într-un articol ce poate fi citit aici, că presa locală a fost defavorizată în favoarea presei județene. Pe de altă parte, jurnalistul turdean a subliniat faptul că sunt publicații care primesc sume de bani echivalentul a 300 lei/lună/1000 de cititori, în timp ce publicația ce o conduce, TurdaNews este încadrată la o valoare de 111 lei/lună/1000 cititori.   Primăria Turda plătește bani presei locale și județene în condițiile în care mai finanțează o publicației proprie.

Publicația Turdanews, lider pe piața media din Turda a beneficiat în 2017 de cele mai mari sume de bani din fonduri publice dintre publicațiile locale, fie că vorbim de primăria Turda, condusă de Cristian Matei ori societăți cu capital public precum Compania de Apă Aries, condusă de ginerele primarului Turzii. Contractele au fos atribuite prin proceduri legale, în baza unor criterii de audiență. 

În total, Turdanews.net și Gelu Florea au încasat peste 120.000 de lei din bani publici, în 2017. Turdanews.net este în zonă, datorită notorietății, și cea mai profitabilă afacere de presă finanțată din fonduri publice.

Principalii plătitori, administrația locală din Turda și companiile publice

Potrivit bazei de date SEAP, valoarea toală a sumelor încasate de la primării și companii publice se ridică la peste 120.000 de lei anual.

Salina Turda este principalul plătitor. Potrivit SEAP, în 12.01.2017, Salina Turda a achiziționat servicii PR de 18.000 de lei. În 30.01.2017, Salina Turda a mai achiziționat prin intermediul SEAP servicii de publicitate de alți 18.000 lei de la firma jurnalistului turdean. În total, Salina Turda a achiziționat servicii de 36.000 de lei de la publicația lui Gelu Florea.

În total, Turdanews.net a obținut peste 21 de contracte și comenzi publicitare de la primăriile și companiile publice din zona Turda. Comuna Mihai Viteazu a plătit 12.000 de lei. Tritenii de Jos a plătit pentru servicii de publicitate interviu/material video dar și pentru difuzarea pe Youtube o sumă anuală de 6000 de lei. Unele primării au plătit pentru anunțuri de interes public, pentru altele oferta a inclus și promovare prin intermediul Youtube. Primăria Turda a plătit circa 22000 de lei anual în timp ce Compania de Apă Arieș a plătit 17.600 de lei, anual. Primăria Câmpia Turzii a plătit peste 16.000 lei sub forma a 32 de comenzi publicitare a câte 500 de lei bucata.

Puteți vedea mai jos lista achizițiilor publice.

null

null


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<