Turda și Câmpia Turzii: Crește numărul infecțiilor cu HIV

Turda și Câmpia Turzii: Crește numărul infecțiilor cu HIV

by mai 27, 2015 0 comments

Autoritățile sanitare au consemnat o creștere a numărului de persoane infectate cu virsul HIV, la Turda și Câmpia Turzii, începând cu anul 2013. Creșterile numărului de persoane infectate nu sunt alarmante. Incidența de infectare este una scăzută, dar are loc în contextul în care infectările cu virusul HIV au scăzut la nivelul județului.
Datele statistice ale Direcției de Sănătate Publică Cluj, indică faptul că cea mai expusă categorie o reprezintă tinerii și adulții situați în grupa de vârstă 25-34 de ani.
În 2013, la nivelul județului Cluj se înregistrau 23 de noi cazuri, dintre care 18 la bărbați și cinci la femei. Incidența cea mai mare s-a înregistrat în cazul grupei de vârstă 25-34 de ani.
La Turda s-au înregistrat în 2013 două noi infectări, un bărbat din grupa de vârstă 35-44 de ani și o femeie, grupa de vârstă 25-34 de ani.
În 2014 s-a înregistrat, la Turda, alte două noi infectări, în cazul unor bărbați din grupa de vârstă 25-34 de ani. Tot în 2014 au apărut la Câmpia Turzii două noi infectări, tot în cazul unor bărbați, cu vârsta între 45-54 de ani.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.