Turda și Câmpia Turzii au rezultate sub media pe județ la simularea pentru Evaluarea Națională

Turda și Câmpia Turzii au rezultate sub media pe județ la simularea pentru Evaluarea Națională by martie 9, 2016 0 comments

Școlile din Turda și Câmpia Turzii au obținut rezultate sub media pe județ la simularea recent încheiată pentru Evaluarea Națională, a precizat Inspectoratul Școlar Județean Cluj. În cele două orașe s-au obținut procente de 49 și respectiv 51% ale numărului de elevi ce au obținut nota cinci în timp ce media județeană era de 55,3%.

Dascălii pun rezultatele mai scăzute pe seama faptului că elevii abia de acum încep pregătirea intensivă pentru Evaluarea Națională. ”De regulă abia după simulări părinții și elevii se mobilizează pentru Evaluarea Națională, mai ales că după simulare are loc o întâlnire între părinți și profesori”, spune Adreea Coroian Goldiș, purtoarea de cuvânt al ISJ Cluj.

La nivelul judeţului Cluj, examenul a fost susţinut de 4962 de elevi, provenind din 161 de unități de învățământ. Pentru buna desfăşurare a simulării au fost organizate 129 de centre de examen.

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut examenul la 2 discipline (limba si literatura română şi matematică), respectiv la 3 discipline după caz (celor două sus-numite li se adaugă proba de limba şi literatura maternă).

Astfel, în urma simulării examenului de Evaluare Naţională, un procent de 55,33 de elevi de clasa a VIII-a sunt pregătiţi să obţină o medie peste 5. Dintre aceştia, un număr considerabil, 68.04%, au obţinut note peste 5 la proba de limba şi literatura română, în vreme ce 43.44% au note mai mari sau egale cu 5 la matematică. În ceea ce priveşte proba de limba şi literatura maternă, elevii clujeni sunt pregătiţi în proporţie de 85.20% să obţină o notă peste 5. Rezultatele comparative relevă o creştere a numărului elevilor care ar obţine o notă peste 5 la limba şi literatura română, faţă de rezultatele simulării din 2015.

De asemenea, la nivelul judeţului Cluj, media mediilor elevilor în urma examenului de simulare este 5,41. Nu există nicio medie de 10, dar 8 elevi au reuşit să obţină nota maximă la una din probe (2 la limba şi literatura română, 3 la limba şi literatura maternă şi 3 la matematică).

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.