Turda riscă să rămână fără asfaltări. Liviu Dragnea a încurcat planurile primarului Matei

Turda riscă să rămână fără asfaltări. Liviu Dragnea a încurcat planurile primarului Matei by iunie 16, 2017 0 comments

Scandalul izbunit la nivel național între Liviu Dragnea și primul ministru Sorin Grindeanu a scos la iveală și modul în care au de suferit administrațiile locale chiar și cele conduse de reprezenanți ai PSD.

Putem spune că scandalul lui Dragnea aruncă asfaltările din Turda în aer. Turda, condusă de social-democratul Cristian Matei are de suferit de pe urma disputei dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu.

Poziția deputaților din Cluj ar putea complica lucrurile pentru Turda, dacă actulul prim-ministru va rămâne în funcție.

”Au existat cazuri în care activitatea Guvernului a fost blocată la partid. Vreți să vă dau un exemplu? Ordinele pentru PNDL 2 au fost redactate și semnate de acum o lună și jumătate. Nu au fost trimise spre județe. Nu aș vrea să cred că s-au întârziat în așteptarea acestui Cex (Comitetul Executiv Național ce a decis retragerea sprijinului politic pentru premier- nr)”, a declarat primul-ministru Sorin Grindeanu.

 La o întrebare a jurnaliștișor din presa centrală, acesta a confirmat că ministrul care trebuia să comunice finanțările spre județe este Sevil Shhaideh, Ministrul Dezvoltării.

În primăvara acestui an, administrația locală de la Turda, condusă de PSD anunța că a solicitat guvernului finanțarea mai multor proiecte prin PNDL, atât pentru asfaltarea unor străzi dar și pentru modernizarea școlilor gimnaziale Teodor Murășanu și Avram Iancu, a Liceului Teoretic “Liviu Rebreanu” a Colegiului “Emil Negruțiu” și a Școlii Profesionale ”Poiana”.
Potrivit documenteloraprobate în Consiliul Local Turda valoarea totală a investiției la Școala Teodor Murășanu se ridică la peste 218.000 euro, în cazul Școlii Avram Iancu la 192.730 euro, Școala Profesională Poiana are nevoie de 241.400 euro, Colegiul Emil Negruțiu de 820.600 euro iar Liceul Teoretic Liviu Rebreanu de 163.273 euro, durata de realizare a investiției fiind în toate cazurile de 8 luni.

Scandalul politic de la București declanșat de Liviu Dragnea, președintele PSD, pune într-o lumină proastă administrațiile locale ale propriului partid, în teritoriu. Primăriile au rămas până acum fără banii din PNDL, blocați la nivelul Ministerului Dezvoltării.

Sorin Grindeanu a lăsat să se înțeleagă că aceste sume de bani sunt folosite de ministrul Dezvoltării pentru fidelizarea în tabăra Dragnea a  liderilor din teritoriu. O astfel de situație va fi însă valabilă și în celălalt sens: pentru a-și fideliza liderii PSD, primul ministru ar putea să înceapă, la rândul lui, să promită alocarea de bani din Programul Național de Dezvoltare Locală. În aceeași conferință de presă, premierul a recunoscut faptul că dacă un ministru nu-și face treaba pe perioada tranziției va fi înlocuit. E posibil astfel ca să apară o situație în care ministere cheie ce gestionează bani să fie aduse sub controlul direct al primului ministru.

Deputatul clujean Horia Nasra s-a pronunțat deja împotriva lui Sorin Grindeanu. Deputata de Turda, Cristina Burciu, chiar nu dă semne că o să conteze deoarece pare să fie de pe altă planetă. În 9 iunie, exact acum o săptămână Cristina Burciu lăuda performanțele guvernului PSD, așadar acum îi este destul de dificil să spună mare lucru . România a depășit PIB-ul Greciei, urmează să-l depășească pe cel al Cehiei și pe cel al Portugaliei.România este în prezent cea mai mare economie din Balcani (exceptând Turcia, care însă nu e în Uniunea Europeană, depășind Grecia care timp de 40 de ani a fost cea mai mare economie din regiune.
În scurt timp, România va putea depăși PIB-ul Cehiei și Portugaliei, iar dacă vom duce programul de guvernare la bun sfârșit, România poate intra în TOP 10, la nivelul Uniunii Europene În concluzie: Îndrăznește să crezi!” scria deputata de Turda, pe pagina sa personală.

Situația de la București are repercursiuni asupra Turzii deoarece cele două tabere din PSD vor începe  să împartă banii la București. Horia Nazra care a ajuns președinte PSD Cluj cu susținerea lui Liviu Dragnea pare mai mult dispus să-și urmărească interesul propriu, acela de a-și consolida poziția de președinte al PSD Cluj. Singurele variante prin care Turda (dar și celelalte localități din județ) ar putea avea acces la sume de bani mai importante din fonduri guvernamentale ar fi ca liderii județeni ai PSD să negocieze în numele localităților din județ, fie cu tabăra Grindeanu, fie cu tabăra Dragnea. Situația nu e chiar disperată deoarece în echipa lui Grindeanu sunt anunțate nume precum cele ale lui Dâncu sau Rus.

Problemele majore pentru Cristian Matei și implicit Turda o să apară dacă taberele de la București promit banii guvernamentali prin țară și Clujul va fi neglijat.

Indiferent cum va fi, un adevăr tot rămâne: criza politică de la București amână lucrările majore de infrastructură prin PNDL 2, încurcă administrațiile locale, inclusiv cele conduse de PSD, astfel că asfaltările pe bani guvernamentali dar și celelalte lucrări de infrastructură, în această vară, vor fi aproape inexistente.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.