Turda, orașul asistaților sociali și al recreerii. Au cheltuit doar 2,5 % pentru dezvoltare

Turda, orașul asistaților sociali și al recreerii. Au cheltuit doar 2,5 %  pentru dezvoltare by aprilie 20, 2018 0 comments

Execuția bugetară pe primul trimestru al anului 2018 arată că Turda este un oraș al asistaților sociali, al petrecerilor și al angajaților din sectorul public. Cifrele deși nu au o relevanță absolută deoarece se referă la primele trei luni din an, arată că la începutul anului 2018, administrația locală a primarului Cristian Matei nu și-a atins țintele propuse.

Autoritățile au realizat doar 76,33 % din încasările preconizate. Administrația locală a cheltuit doar 2,5 % din suma preconizată pentru secțiunea de dezvoltare.

Proiectul execuției bugetare va fi prezentat Consiliului Local în ședința publică de joi, 26 aprilie, de la ora 13.00

Ponderea plăților din totalul bugetului local arată că cele mai finanțate sectoare publice la Turda sunt, în primul trimestru al anului, asistenția socială (21.10% din ponderea cheltuielilor bugetare), autoritățile publice (18, 77%) și cultura, recreerea și religia (14,98%). Pe ultimele locuri sunt învățământul (4,55%), sănătatea (2,66% din ponderea cheltuielilor bugetare) și protecția mediului (1,28% din ponderea cheltuielilor bugetare).

Administrația locală a reușit să încaseze doar 76.3% din sumele de bani stabilite în bugetul anual pentru trimestrul I și nu a reușit să aloce sumele de bani promise pentru dezvoltarea orașului.

Bugetul cheltuielilor cumulat la nivelul trimestrului I 2018 a fost de 35,585 milioane lei iar cheltuielile efectuate conform contului de executie sunt de 17,447 milioane de lei. Din această sumă 217.023 reprezintă banii cheltuiți în secțiunea de dezvoltare (noi investiții). Administrația locală preconiza că va cheltui 11. 4 milioane de lei pentru secțiunea de dezvoltare.

Pentru reabilitarea de drumuri erau estimați 3,053 milioane de lei dar sau cheltuit doar 4000 de lei.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.