Turda Internațional: Primăria și-a cumpărat un sistem de traducere cu 65.000 de lei

Turda Internațional: Primăria și-a cumpărat un sistem de traducere cu 65.000 de lei by ianuarie 11, 2018 0 comments

foto: Bogdan Bulgaria, singurul oficial turdean care s-a adresat  unei delegații străine, în limba engleză

Administrația locală a făcut un pas înainte în dezvoltarea orașului. A cumpărat cu peste 65.000 de lei un aparat de traducere simultană printr-o achiziție rapidă, la sfârșitul anului 2017.

Liderii care conduc administrația locală de la Turda se pregătesc astfel să treacă din etapa local-regională, direct în etapa internațională a evoluției lor politice.

Este nevoie de un aparat de 65.000 de lei pentru cele două-trei evenimente anuale cu delegații străine? Conducerea Primăriei a concluzionat că e mai bine să cumpere de 65.000 de lei, decât să închirieze cu 800.

Achiziția Primăriei Turda a fost atribuită firmei Savana Comteh srl din București.Sistemul permite traducerea simultană în una sau mai multe limbi. Acesta permite ca unul sau doi translatori să monitorizeze limba de bază sau traducerea altui coleg, sa selecteze intrările de microfon și să trimită semnalul cu interpretarea la ieșiri diferite.
Echipamentele sunt folosite pentru conferințe sau prezentări unde este utilizată doar limba de bază și o traducere din limba de bază.

Ideea achiziționării sistemului de traducere a apărut după ce autoritățile locale au fost incapabile să vorbească în engleză în cadrul unor vizite oficiale. Anul trecut, Salina Turda a fost vizitată de o delegație a Parlamentului European. Atât directoarea Salinei, cât și primarul și ginerele său, Bogdan Bobic, directorul Companiei de Apă și-au ținut discursurile în limba română, fără a dispune de de traducători. Faptul că oficialii turdeni nu vorbesc engleza a fost subiect de ironie în culisele politicii locale dar lucrurile nu au stat mereu așa. În 2015, Bogdan Bulgaria, directorul producătorului ASA CONS din Turda, era anunțat drept unul din candidații pentru funcția de primar. Bogdan Bulgaria care s-a bucurat pentru scurt timp de sprijinul lui Tudor Ștefănie fusese prezent în luna martie 2015 la ceremonia turneului de calificare la Campionatului european de handbal fete under 17. A fost singurul oficial local care s-a adresat delegațiilor străine din Turcia și Finlanda, folosind limba engleză, într-un mod fluent.

Prezența unui sistem de traduceri poate fi astfel justificată de vreme ce politicenii locali nu vorbesc nici măcar în limba engleză. Turda nu înregistrează totuși un val de vizite oficiale. Pentru situațiile ocazionale există posibilitatea închirierii unui astfel de echipament. Tarifele de pe piață sunt și ele rezonabile. Se percep în medie tarife de 5 euro pe numărul de receptori la care se adaugă 15 euro pentru numărul de limbi străine și o sumă fixă, în medie de 70 de euro pe zi pentru asistența tehnică. Închirierea unui astfel de echipament pentru vizita oficială de la Salină ar fi costat circa 200 de euro pe zi.

Turda are doar un eveniment major sigur când ar fi necesar un astfel de sistem. Este vorba de primirea delegațiilor străine la zilele orașului. În rest, evenimentele cu delegații străine ori conferințe și prezentări internaționale sunt strict ocazionale.

O retrospectivă a anului 2017 arată că la Turda au fost cel mult trei astfel de tipuri de întâlniri.

null

null


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<