Turda ca o pădure. Primăria a decis să planteze arbori acolo unde nu ajung oile

Turda ca o pădure.  Primăria a decis să planteze arbori acolo unde nu ajung oile by aprilie 9, 2019 0 comments

Administrația locală a anunțat proiectul anual de primăvară privitor la plantarea arborilor și vine în 2019 cu o schimbare de strategie.

Timp de doi ani consecutiv, municipalitatea a plantat arbori în Băile Sărate. În primăvara anului 2019. amenajarea silvică a fost invadată de oi. Administrația locală a găsit și o  soluție: în acest an se vor planta arbori în parcuri și curți interioare, adică acolo unde nu ajung oile.

Măsura este una heirupistă și este criticată de arhitecții peisagiști consultați de InfoAries.ro

Plantarea arborilor și amenajările peisagistice sunt făcute în parcurile lumii doar de către specialiști

Plantarea arborilor și amenajările peisagistice sunt făcute în parcurile lumii doar de către specialiști

Primăria şi Consiliul Local Turda, în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva Cluj, Compania de Apă Arieș Turda și Salina Turda, vă invită să participați la proiectul “Plantează un copac pentru un mediu mai curat” . Activitatea va avea loc în 12 aprilie 2019, începând cu ora 10.00, și se va desfășura în toate parcurile municipale și în curțile interioare ale instituțiilor de învățământ turdene. Acțiunea se va desfășura sub îndrumarea unor specialiști în silvicultură și se vor planta aproximativ 1000 de puieți forestieri.

Acțiunea vizează conștientizarea importanței protejării mediului înconjurător și extinderea spațiilor verzi din oraș.Pentru orice informație legată de această activitate vă rugăm să ne contactați la tel: 0751235553, Camelia Mic. Acesta este anunțul administrației locale.

Abordarea Primăriei este greșită și va afecta dezvoltarea urbană durabilă

Acțiunile de plantare a arborilor ar trebui să aibă loc în afara mediului urban în spații ce necesită revigorare silvică și nu în parcurile orașului, spun specialiștii în horticultură consultați de InfoAries.ro. Potrivit acestora, amenjarea unui parc ar trebui să se facă în baza unor proiecte peisagistice. ”Ideea că un grup de oameni merge cu silvicultori și plantează copaci într-un parc al unui oraș este o una categoric proastă. În aceste zone ar trebui să intervină exclusiv horticultorii și specialiștii în amenajări peisagistice. Nu poți avea niște parcuri estetice și funcționale dacă se intervine haotic. Pentru asta există arhitecți peisagiști, horticulori și alți specialiști. Spuneți că vor planta 1000 de arbori în parcurile orașului? Merită văzut rezultatul”, a mai povestit sursa consultată de InfoAries.ro Arhitectul peisagist a a mai precizat că în parcurile din orice oraș civilizat nu sunt permise intervențiile publicului, sub forma campaniilor de plantare iar intervențiile sunt făcute exclusiv de către specialiști.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.