Turda, asfaltată de firme asociate cu numele directoarei Casei de Cultură

by septembrie 29, 2017 1 comment

Turda a ajuns să fie asfaltată de către două firme asociate cu numele Anei Sevan, directoarea Casei de Cultură din oraș. Procedura prin care Domeniul Public Turda a externalizat lucrările de asfaltare către terți a fost pregătit cu grijă de autoritățile locale.

În total, lucrări de peste 700.000 de lei au ajuns de la Domeniul Public la cele două firme legate de numele Anei Sevan.

Procedura de externalizare a lucrărilor de asfaltare, deși respectă legea achizițiilor publice, ridică o întrebare legitimă? De ce mai are nevoie Consiliul Local de SC Domeniul Public SA?

Procedura prin care asfaltările din oraș au fost transferate de la Domeniul Public SA a fost gândită în două etape. Într-o primă etapă a apărut la rampă primarul Cristian Matei. Acesta a declarat în câteva rânduri că e ”îngrijorat” cu privire la capacitatea celor de la Domeniul Public SA de a asigura asfaltările în ritmul dorit de municipalitate. Ca să întărească cele spuse, aparatul de comunicare al Primăriei a transmis pe canalele media că în oraș se lucrează la asfaltări într-un ”ritm intens și susținut”. Aceasta a fost etapa de propagandă și justificativă pentru demersul Domeniului Public. Într-un interviu anterior pentru InfoAries.ro, actualul director interimar al Domeniului Public, Adriana Chintovan preciza la rândul ei că Domeniul Public ”nu avea capacitatea de a face asfaltări în ritmul dorit de dl Primar”.

Două din lucrările de asfaltare din oraș au fost astfel atribuite direct unor firme din zonă. Prima atribuire a avut loc în 6 iulie 2017, către firma Sev Structuri, o firmă care îl are ca acționar unic pe Mihai Huban din Câmpia Turzii. Bazele de date de pe internet o dau ca administrator al firmei pe Ana Sevan, directoare a Casei de Cultură Turda.

În 31 martie 2017, Sev Structuri datora bugetului statului 204343 lei. Până la 30 iunie 2017 firma își plătește datoriile. În 6 iulie 2017, Sev Structuri câștigă atribuirea directă a contractului de 340.858 lei cu Domeniul Public pentru asfaltarea străzilor Rapsodiei (cabinete medicale, bl H 1A-1B- trotuar; carosabil și trotuare, străzile Constructorilor, Baladei, Piața din Micro I, str Liliacului).

În 19 iulie, Sev Structuri garantează veniturile din conturi pentru un împrumut de 1,5 milioane de lei obținut de la CEC Bank.

InfoAries.ro a adresat în urmă cu două zile un set de întrebări Anei Sevan dacă mai deține vreo funcție de conducere în această societate comercială și care a fost contribuția contractului public de lucrări în aprobarea creditului CEC Bank, solicitare rămasă fără răspuns.

Atribuirile de lucrări publice unor firme asociate cu Ana Sevan continuă în luna septembrie

În 15. 09. 2017, firma Doma Cult SRL din Câmpia Turzii primește de la Domeniul Public Turda un contract de 435.121 lei. Contractul prevede general doar faptul că Doma Cult Srl ”Execută lucrări pentru drumuri, reabilitarea și modernizare infrastructură stradală străzi, drumuri de acces, șanțuri și podețe”, fară a se preciza exact despre ce lucrări e vorba.

Ana Seva, directoarea Casei de Cultură figurează în bazele de date de pe internet ca și administrator/persoană de conducere a firmei Doma Cult. De altfel numărul telefonului de contact înregistrat pentru Doma Cult este numărul de telefon la care răspunde Ana Sevan. InfoAries.ro a sunat-o pe Ana Sevan pe numărul precizat pentru firmă, a rugat-o să răspundă la câteva întrebări. 

Am  adresat Anei Sevan aceeași întrebare, dacă mai are calitatea de administrator al firme Doma Cult sau dacă a renunțat la aceasta, fără a primi însă un răspuns.

Procedurile de atribuire a lucrărilor publice către cele două firme la care directoarea Casei de Cultură apare pe internet ca și administrator, respectă legea achizițiilor publice. Rămân însă semne de întrebare cu privire la faptul că  șefa de la Cultură, o apropiată a familiei Matei, a ajuns la Turda și  șefa asfaltărilor în oraș.

1 comentariu

Incepe conversatia
 1. Sarpele Boa
  #1 Sarpele Boa 2 octombrie, 2017, 17:54

  Sunt “aranjamentele” lui Matei fÄ�cute cu soČ›ul doamnei Sevan, un anume domn Lucian Sevan, fost condamnat penal pentru evaziune fiscalÄ�.
  Ana Sevan este doar paravan.
  De fapt chiar aceast� doamn� Sevan, a ajuns director la casa de cultur� Turda( ce o mai fi însemnînd aceasta cas� de cultur�, azi) tot ca un aranjament dintre cei doi domni.
  Prietenii Ĺźtiu de ce.

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.