Turda are transport public. Primăria va plăti datoria către STP

Turda are transport public. Primăria va plăti datoria către STP by martie 29, 2019 0 comments

Administrația locală a semnat astăzi un contract nou de transport public cu STP Alba Iulia, până în decembrie 2019. Semnarea contractului a avut loc după mai multe săptămâni de negocieri cu Societatea de Transport Public, pe tema sumelor pe care administrația locală trebuie să le plătească operatorului public.

 Într-o ședință de îndată a Consiliului local Turda s-a adoptat astăzi și eșalonarea sumelor de bani către STP. 

În vara anului trecut, primarul Cristian Matei declara public în fața Consiliului Local că STP nu va primi vreun ban și că Primăria va da în judecată operatorul public de transport. ”Mă voi lupta ca niciun ban nemeritat să nu plece din Turda”, declara Cristian Matei. În doar câteva luni, primarul și-a schimbat tonul. Negocierile cu STP au intrat în impas în ultimele săptămâni iar cel care le-a deblocat a fost chiar primarul Cristian Matei, anterior ostil STP-ului. Administrația locală a acceptat să plătească eșalonat datoria către STP, estimată la peste 6 milioane de lei.

Administrația locală de la Turda a a creat prejudicii economice opertatorului public de transport prin decizii administrative nefavorabile și repetate, despre care instanța de judecată a decis că încalcă prevederile contractuale ale contractului de concesionare. De-a lungul timpului, administrația locală a redus sumele plătite pentru subvenții dar a mărit numărul gratuităților acordate, a atribuit gratuit stații concurenților STP deși contractul de concesionare interzicea acest lucru și a obligat operatorul public să înlocuiască autobuzele mai performante cu autobuse mai vechi, pe motiv că se impun economii.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.