2700 de datornici aşteaptă executarea silită

2700 de datornici aşteaptă executarea silită

by octombrie 28, 2014 0 comments

Judecătorii turdeni au avut în lucru 2792 de dosare de încuviinţare a executării silite, înregistrate până în 28 octombrie 2014. Numărul de dosare privind datoriile unor persoane fizice şi juridice este însă mai mare.

Potrivit judecătorului Marius Mugurel Oprea, preşedintele Judecătoriei Turda, în urma unei estimări neoficiale, judecătorii au observat faptul că 70% din dosarele de încuviinţare a executării silite fac referire la  persoane ce sunt datoare unor bănci.

Vestea proastă pentru datorinici vine însă în urma schimbării Codului de procedură civilă, care scurtează, printr-o modificare recent,ă etapele de parcurs până la executare.

Procedura initială prevedea că pentru  executarea silită era nevoie de o sentinţă definitivă, apoi de încuviinţarea executării  care era data tot de un judecător. Noua modificare stabileşte faptul că nu se va mai trece prin instanţă după  ce sentinţa e definitivă şi că procedura va fi decisă de un executor judecătoresc.

Modificare Codului de procedură civilă a intrat în vigoare din această săptămână. Măsura a fost iniţiată de mai mulţi deputaţi cu motivaţia  că instanţele sunt sufocate de astfel de dosare.

Horea HUDREA

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.