Tudor Ştefănie: STP aduce acuzaţii folosind argumentele unui proces ce se judecă

Tudor Ştefănie: STP aduce acuzaţii folosind argumentele unui proces ce se judecă

by februarie 10, 2015 0 comments

Primarul Municipiului Turda s-a adresat astăzi Consiliului local cu precizări legate de reproşurile STP Turda şi cu referire la notificarea STP prin care anunţă suspendarea serviciului de transport public cu începere din 20 aprilie.

Primarul Turzii a explicat că în ceea ce priveşte sentinţa judecătorească, prin care administraţia locală e obligată să mărească preţul biletelor,  Consiliul Local va decide în baza unui proiect de hotărâre în şedinţa ordinară a lunii februarie.

Despre reproşurile aduse administraţiei locale, Ştefănie a arătat că este regretabil că STP aduce acuze folosind argumentele unui proces ce se află pe rolul instanţelor de judecată.

Primarul a anunţat că situaţia privind transportul public va fi dezbătută în Consiliul Local, dar că discuţiile nu pot depăşi prevederile contractului de concesionare.

STP Turda a transmis în cursul zilei de ieri un comunicat de presă în care preciza că oprirea transportului public se datoreazp unui prejudiciul cauzat STP in derularea Contractului de concesiune, ajuns la cuantumul de 11.627.842 lei (peste 116 miliarde de lei vechi) la nivelul lunii septembrie 2014, nesanctionarea sau sanctionarea formala (de aparenta) a concurentei neloiale practicata de grupul de interese ALIS Grup  şi încurajarea de către Consiliul local Turda a concurenţei neloiale.

În replică Primăria a răspuns astăzi cu un comunicat prin care anunţă că nu va face comentarii, până la judecarea dosarelor din instanţă.

Problemele cuprinse în comunicatul publicat se regăsesc în cererea de chemare în judecată care face obiectul dosarului civil nr. 6229/117/2014, înregistrat de către STP Alba Iulia la Tribunalul Cluj în data de 28. XI. 2014, dosar al cărui termen limită pentru depunerea întâmpinării a fost 05.01.2015.
Argumentele Municipiului Turda prin Primar, cu privire la obiectul cererii de chemare în judecată, a fost depus prin întâmpinarea formulată în temenul legal.
Până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a acestui dosar nu putem prezenta un punct de vedere oficial în ceea ce priveşte acuzaţiile aduse de către STP Alba Iulia. La momentul potrivit, vom face publice detaliile ţinând cont de hotărârea instanţei de judecată.
Facem precizarea că derularea serviciului de transport călători prin curse regulate în municipiul Turda s-a făcut cu respectarea prevederilor Contractului de Delegare a serviciului cu nr. 4771/02.04.2010 şi a Hotărârilor de Consiliu Local care reglementează această activitate.
Instanţa de judecată va da o soluţie legală raportată la argumentele celor două părţi în litigiu: STP în contradictoriu cu Municipiul Turda şi a probelor prezentate. Menţionăm că pe rolul instanţelor de judecată, în această perioadă de derulare a contractului de delegare, au fost depuse spre soluţionare un număr de nouă dosare.
Cu privire la denunţarea unilaterală a contractului de delegare nr. 4771/2010 Consiliul Local al municipiului Turda va lua o hotărâre în consecinţă.
În ceea ce priveşte acuzele directe la adresa primarului municipiului, acestea sunt nejustificate, primarul nu poate interveni pe parcursul derulării procedurilor legale de licitaţie şi nici nu a făcut acest lucru”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Turda.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.