Tronsoanele de autostradă legate de Turda, pe lista de finanțare a guvernului, în 2016

Tronsoanele de autostradă legate de Turda, pe lista de finanțare a guvernului, în 2016

Tronsoanele de autostradă legate de Turda, pe lista de finanțare a guvernului, în 2016

by septembrie 3, 2015 0 comments

Autoritățile guvernamentale au stabilit astăzi care sunt proiectele majorede investiții din anul 2016. Pe listă se află și autostrada Turda-Sebeș și tronsonul Câmpia Turzii-Târgu Mureș, al autostrăzii Transilvania.

Guvernul a redactat o listă cu 120 de proiecte de investiții publice, în principal în autostrăzi și drumuri naționale, dar și cu alte lucrări de infrastructură, pentru care firmele de construcții vor primi, anul viitor, cu prioritate bani din buget, proiectele necesitând fonduri totale de peste 57 miliarde de lei.
Printre cele 120 de proiecte se află construcția autostrăzii Sebeș-Turda (stadiu de execuție avansat de la 0%, anul trecut, la 14%, cu o finanțare de 2,2 miliarde lei), despre care se prevede că va fi finalizată în 2016. și prevăzut să fie finalizată anul viitor),
Autostrada “Transilvania” Brașov-Cluj-Borș (stadiu de execuție 30%, finanțare de 4,8 miliarde lei) are deasemenea termene de finalizare în 2016 pentru tronsoanele Târgu Mureș-Ogra, Ogra-Câmpia Turzii, Gilău-Nădășelu și Suplacu de Barcău-Borș, în 2017 pentru Nădășelu-Mihăești și în 2018 pentru Mihăiești-Suplacu de Barcău).
Potrivit portalului profit.ro, care a publicat informațiile din documentul redactat de guvern, din totalul de 120 de proiecte, 73 (care mai necesită o finanțare de 46,55 miliarde de lei, 81,5% din totalul necesar de finanțare), au un stadiu fizic de execuție cuprins între 0,01% și 99,9%, alte 26 de proiecte ( cu un necesar de finanțare puțin peste un milliard de lei, 1,76% din total) sunt deja finalizate, dar fără achitarea tuturor facturilor, iar 21 de proiecte (cu un necesar de finanțare de 9,5 miliarde de lei, 16,6% din total) nu sunt încă începute.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.