Transilvania a înregistrat cea mai rece zi din an

Transilvania a înregistrat cea mai rece zi din an by decembrie 8, 2016 0 comments

Mercurul termometrelor a coborât, în noaptea de miercuri spre joi, până la minus 16 grade Celsius la Miercurea Ciuc, fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în Transilvania. (Agerpres)

Șeful Serviciului Regional de Prognoza Vremii din cadrul Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud— Sibiu, Mihaela Stăncescu, a declarat că minima nopții s-a înregistrat la Miercurea Ciuc, spre deosebire de zilele trecute, când cea mai scăzută valoare era consemnată la stația meteo din Întorsura Buzăului.

Și în celelalte zone ale județului Harghita a fost foarte frig. La Joseni s-au înregistrat minus 14 grade Celsius, la Toplița și Bucin au fost minus 13 grade, în vreme ce la Odorheiu Secuiesc s-au consemnat minus 6 grade Celsius.

Potrivit sursei citate, în perioada următoare se intră într-un ușor proces de încălzire și sunt așteptate ninsori slabe.

Municipiul Miercurea Ciuc, supranumit Polul Frigului sau Mica Siberie, este recunoscut pentru temperaturile scăzute înregistrate în timpul iernii.

Minima absolută a lunii decembrie în Harghita a fost de minus 33 grade Celsius și s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1998. Cel mai cald a fost în anul 1989, când tot la Miercurea Ciuc s-au consemnat 16,8 grade Celsius.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.