”Tir mortuar” de 300.000 de euro parcat la ISU Turda

”Tir mortuar” de 300.000 de euro parcat la ISU Turda

”Tir mortuar” de 300.000 de euro parcat la ISU Turda

by octombrie 29, 2018 0 comments

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a parcat la subunitatea din Turda un ”Tir mortuar” în valoarea de circa 370.000 de euro.

Potrivit unor surse, sunt trei astfel de mașini cumpărate în țară. Tirul mortuar a ajuns la Turda nu pentru că subunitatea de aici ar fi vreun nod strategic pentru situații de urgență din motive mai prozaice: nu era loc de parcare la ISU Cluj.

Controversa în cazul tirurilor morutare este dată de faptul că mașina în sine a costat cu mult sub 200.000 de euro. Suma cea mai mare de bani a fost plătită pentru dotarea lor cu sistemele frigorifice.

Achiziția de la Turda a fost sesizată și de către deputatul USR, Emanuel Ungureanu.

Infrastructura spitalicească va cădea prima în cazul unei calamități, pacienții din aceste unități vor fi prinși ca într-o capcană.Ambulanțele sunt vechi, cu peste 800000 de kilometri la bord, personal puțin, mașinile de intervenție ale pompierilor sunt vechi și personalul este insuficient.

Lista cu ce nu avem este interminabilă. Vestea “bună” este că statul român a investit în câteva tiruri uriașe care pot transporta zeci de morți. Una dintre aceste morgi ambulante uriașe a fost achiziționată pentru regiunea Cluj și este staționată în Turda. A costat peste 300.000 de euro… Eu aș fi cumpărat trei ambulanțe noi pentru clujeni dar Guvernul PSD știe că a construit un sistem de sănătate în care moartea este o certitudine, viața, o probabilitate…”, scrie deputatul USR pe pagina sa de Facebook.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.