Tinerii care vor să înființeze ferme vor primi teren gratuit.Printre condiții se numără studiile în agronomie

Tinerii care vor să înființeze ferme vor primi teren gratuit.Printre condiții se numără studiile în agronomie noiembrie 23, 2016 0 comments

Conform unui nou document legislativ promulgat zilele acestea, tinerii până în 40 de ani, care au absolvit Agronomia și doresc să își înființeze o fermă, vor putea primi terenul gratuit din partea Agenției Domeniilor Statului.

Suprafața maximă pe care aceștia o pot primi gratuit este de 509 de hectare, iar până la momentul promulgării legii, tinerii din agricultură pot accesa fonduri prin PNDR 2014-2020, prin Submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” în limita a 50.000 de euro/proiect, finanțare nerambursabilă ce se achită în doua tranșe.

În plus, pentru a ușura accesul la această finanțare, institutele de specialitate au elaborat proiecte-tip care pot fi adaptate și depuse la AFIR fără cheltuieli suplimentare cu firme de consultanță.

În situația în care suprafețele de terenuri disponibile sunt mai mici decât cele solicitate, se aplică procedura concurențială reglementată de prezenta lege.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.