TIF 2018. Poți experimenta cum e să fii astronaut într-o poveste în spațiul cosmic

TIF 2018. Poți experimenta cum e să fii astronaut într-o poveste în spațiul cosmic by mai 25, 2018 0 comments

Te-ai visat vreodată astronaut sau în drum spre Marte, dar între timp te-ai lămuri că în această viață vei rămâne pe Pământ? TIF 2018 (25 mai-3 iunie) îți dă șansa să fii martorul unei povești de dragoste, în spațiul cosmic.

Vizitatorii ediției din 2018 a Festivalului Internațional de Film Transilvania vor avea posibilitatea să vizioneze timp de 10 zile,  un film la 360 de grade, într-un ”modul cosmic”. Construcția de tip sci-fi permite ca fimul să fie vizionat simultan de cinci spectatori care vor încerca o experiență unică.

Printre proiectele pregătite de Samsung în cadrul acestei ediții TIFF se numără și Rocket Man, o poveste galactică construită în 360 de grade de regizorul Millo Simulov cu ajutorul tehnologiei Samsung Gear VR. Acest scurtmetraj promite a fi o experiență vizuală imersivă, un mix captivant între tehnologie și storytelling.

”Rocket Man este o poveste de dragoste în spațiul cosmic. Cei interesați de vizionarea filmului o vor putea face, în premieră, într-un cadru inedit, pe parcursul TIFF, fără costuri suplimentare” , a explicat pentru InfoAries.ro, regizorul filmului.

Millo Simulov, născut la Arad, este un regizor de film,scenarist și producător, realizatorul primului film interactiv din România,Kiddo, în anul 2012. Pelicula care spune povestea unei tinere dintr-o categorie socială defavorizată și încercarea acesteia de a-și demonstra talentul în lumea boxului,se oprește în anumite momente-cheie, iar publicul alege una dintre variantele de continuare a poveștii. Turnată la Arad, producția a fost prezentată și la Festivalul Internațional de Film de la Cannes din 2012, iar după prima vizionare, publicul a solicitat o a doua seară de proiecție a peliculei.

Cu Rocket Man, regizorul împinge experiența cinematografică într-o nouă direcție. Cei care s-au visat vreodată astronauți sau în drum spre Marte, pot urca în modulul cosmic de la TIF 2018, amplasat la capătul străzii Eroilor, lângă Clopot.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.