Taxele pe 2016. Scutirile populiste ale Consiliului Local: mașinile hibrid au reducere de 95%

Taxele pe 2016. Scutirile populiste ale Consiliului Local: mașinile hibrid au reducere de 95% by noiembrie 11, 2015 0 comments

Potrivit Legii Codului Fiscal și hotărârii Consiliului Local, turdenii vor plăti un impozit cu 7% mai mare pentru case și 23,66% mai mare pentru apartamentele de bloc. Cei care au autoturisme electrice sau hibrid vor avea o scutire a impozitului de 95%. Majorările se datorează creșterii valorii de impozitare a clădirilor și modificarea coeficienților de calcul, stabiliți prin lege.

Consilierii locali au aprobat astăzi proiectul de hotărâre privind taxele și impozitele locale pentru anul 2016. Proiectul de hotărâre a fost prezentat public încă din 9 octombrie, spun autoritățile locale, astfel că se puteau formula amendamente pe marginea lui.
Potrivit legii, în cazul persoanelor fizice, cota de impozitare putea fi stabilită de Consiliul Local între 0,08 și 0,2%. Propunerea administrației locale a fost de 0,1% la nivelul anului trecut.
Consilierul local Sorin Bichiș a propus reducerea cotei de impozitare de la 0,1% la 0,08 dar amendamentul a picat la vot prin abținerea consilierilor PNL. Ulterior acestei propuneri, independenteul Sorin Bichiș a revenit cu un alt amendament: mașinile hibrid să beneficieze de o reducere a impozitului de 95%. Legea prevedea ca în cazul acestor autoturisme reducerea să fie de minim 50%. Consiliul Local a aprobat amendamentul. Potrivit serviciului impozite și taxe, pe raza administrativă a Turzii nu exista în 2015 nicio mașină hibrid (cu motor combinat electric și pe combustibili convenționali). Consiliul local a aprobat astfel o scutire semnificativă, dar fără un impact pentru cineva, cel puțin potrivit datelor din acest an.

Tudor Ștefănie : ”Nu trebuie încurajat un sistem de manipulare a cetățenilor Turzii”

Primarul Turzii a reacționat la un articol apărut în publicația Capital în care Turda figura în topul localităților în care impozitele cresc cu circa 2000%.
Municipalitatea a transmis în această săptămână o serie de comunicate în care a precizat că pentru cludirile rezidențiale ale persoanelor juridice achiziționate sau evaluate în ultimii 3 ani, impozitele vor scădea de circa cinci ori.
În ceea ce privește persoanele fizice, spun autoritățile locale, creșterea în cazul clădirilor rezidențiale este cu 7% a valorii de impozitare a clădirilor în cazul caselor și cu 23,66% în cazul proprietarilor de apartament de bloc. Municipalitatea precizează cu majorările se datorează modicărilor aduse de Legea 227 din 2015 privind Codul Fiscal.

”Proiectul taxelor și impozitelor locale a fost suspus dezbaterii public din 9 octombrie. În termen de 30 de zile nu am primit nicio sugestie de modificare a acestui proiect iar ce s-a întâmplat zilele trecute e un atac la adresa Primăriei și a Consiliului Local”, a declarat primarul Tudor Ștefănie care a precizat că oricine putea studia documentația ca să observe faptul că impozitele sunt majorate prin legea Codului Fiscal. Primarul a mai adăugat că acest informațiile difuzate fără a specifica tipul de majorări sau faptul că Turda nu a majorat taxele și impozitele în anii trecuți e de fapt o manipulare a turdenilor.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.