T9, spaima politică a primarului Matei. A început amenajarea CNVM, după ce T9 s-a oferit să întrețină zona

T9, spaima politică a primarului Matei. A început amenajarea CNVM,  după ce T9 s-a oferit să întrețină zona by mai 24, 2017 0 comments

Administrația locală a început de ieri amenajarea spațiului verde de la Colegiul Național Mihai Viteazu, la trei săptămâni de când Asociația T9 a făcut o cerere pentru a prelua spațiul în întreținere gratuită.

Asociația T9 i-a reproșat tot ieri primarului Cristian Matei că blocat inițiativa asociației de a susține liceul. Oficialii Primăriei spun însă că amenajarea liceului era decisă oricum de municipalitate pentru Zilele Turzii astfel că reproșurile sunt nefondate.

Totul s-a transformat dintr-o simplă afacere administrativă într-o spaimă politică a actualului primar.

”Ambiția primarului Matei de a nu lăsa pe nimeni altcineva să facă ceva în Turda pare a fi mai puternică decât orice”, este poziția publică a Asociației T9, publicată ieri pe site-ul ong-ului turdean. Cei de la T9 îi reproșează primarului Cristian Matei că a blocat din orgoliu cererea prin care asociația se oferea să modernizeze și să întrețină gratuit zona verde a Colegiului Național Mihai Viteazu., se precizează pe site-ul asociației.

Primarul a postat ieri, pe pagina de Facebook, un fimuleț în care arată mobilizarea de forțe dispuse de Primărie pentru modernizarea și întreținerea zonei verzi a liceului turdean. Cristian Matei a precizat că acțiunea de modernizare a liceului va continua și în aceste zile.

Potrivit Dianei Apahidean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Turda a precizat pentru InfoAries.ro că adinistrația locală nu are de ce să facă comentarii sau precizări pe marginea acuzațiilor T9 deoarece acestea sunt nefondate. Primăria a decis amenajarea zonei de la Colegiul Național Mihai Viteazu printr-un proiect propriu, având în vedere că acolo urmează să se desfășoare o serie de activități culturale dar și Zilele Orașului, a precizat Diana Apahidean.

De ce sunt blocați cei de la T9?

Primăria Turda anunța la începtul primăverii demararea proiectului „Adoptă un spaţiu verde!” care are la bază intenția municipalității turdene de a colabora cu diverși agenți economici/instituții pentru ca spațiile verzi din intravilanul municipiului Turda să corespundă standardelor de peisagistică urbană europeană.

Practic, frmele și organizațiile din Turda erau invitate să adopte o zonă verde din oraș pe care să modernizeze și să o întrețină periodic. Primul partneriat încheiat de Primărie a fost cu o firmă cu capital public, Compania de Apă Arieș care a făcut lucrări de modernizare în Parcul Central.

În mod logic, cererea celor de la T9 de preluare în administrare a unei zone verzi ar fi putut să fie adoptată fără probleme în cele trei Consilii de Administrație ce au avut loc la Colegiul Național Mihai Viteazu.

Totul s-a transformat însă dintr-o afacere administrativă simplă, într-o spaimă politică.

Ideea că o asociație civică, care are și o voce critică la adresa primarului, ar avea o prezență publică directă în cel mai titrat liceul din oraș e riscantă politic pentru primarul Cristian Matei. Pe cale de consecință administrația locală nu le va permite celor de la T9 să se manifeste prea mult în zona instituțiilor publice care sunt direct sau indirect controlate de PSD.

Proba de foc” a spaimelor politice ale actualului primar va veni însă în mai puțin de 2 luni. Consilierii PNL din Consiliul Local Turda au anunțat ”redactarea unor proiecte de hotărâri în sprijinul turdenilor”. Unul dintre aceste proiecte face referire la zonarea străzilor din Turda pe criterii care să permită aplicarea impozitului pe clădiri și terenuri într-o formă mai corectă. Proiectul ar putea avea un impact electoral mai mare decât deciziile administrative curente deoarece va permite aplicarea unui impozit mai mic pe străzi importante din Turda.

Rămâne să vedem dacă proiectele liberalilor vor ajunge  pe ordinea de zi a Consiliului Local sau o să fie și acestea blocate și o să dispară prin Primărie.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<