T9 propune o dezbatere publică pe tema Grădinii Zoologice. Presa locală e invitată să se implice

T9 propune o dezbatere publică pe tema Grădinii Zoologice. Presa locală e invitată să se implice by august 16, 2017 0 comments

Asociația T9 propune presei locale din Turda organizarea unei dezbateri publice pe tema situației de la Zoo Turda, în scopul clarificării situației de la Grădina Zoologică Turda și găsirii unor soluții de viitor. Propunerea, lansată în spațiul public de către Andrei Suciu, președintele Asociației T9 ar urma să le ofere turdenilor și jurnalișilor posibilitatea de a pune întrebări administrației locale, atât fostului cât și actualului primar.

Cei de la T9 propun transmiterea în direct a dezbaterii și înregistrarea ei integrală. Propunerea de organizare a dezbaterii publice a fost transmisă redacțiilor locale din Turda și Cluj în această după-masă.

”Asociația T9 vă propune organizarea unei dezbateri publice care să permită presei locale, cetățenilor Turzii și altor participanți la această dezbatere să pună întrebări autorităților locale referitoare la faptele întâmplate între 2011-2017, în legătură cu ceea ce mass media a denumit “Jaful de la Zoo Turda”, mai precis evenimentele care au condus la eșecul proiectului de modernizare a Grădinii Zoologice Turda. Al doilea obiectiv al acestei dezbateri este aflarea intențiilor pe care le au autoritățile locale din Turda cu privire la viitorul Grădinii Zoologice, precum și formularea unor eventuale propuneri ce ar putea veni de la participanții la această dezbatere.

Considerăm ca aceasta dezbatere publică este necesară datorită importanței pe care ar fi putut-o avea Grădina Zoologică în dezvoltarea Turzii, precum și pentru clarificarea unor detalii rămase ne-elucidate, referitoare la proiectul de modernizare a acestui obiectiv, proiect blocat în urma cu câțiva ani.

Propunem ca la aceasta dezbatere să fie invitați următorii:

Tudor Ștefănie, fost primar al municipiului Turda

Mircea Irimie, fost viceprimar al municipiului Turda

Cristian Matei, actualul primar al municipiului Turda

Radu Crișan, fost administrator al municipiului Turda

Dumitru Iosif

Mate Csaba

Zoltan Losonczi Romabelt Import-Export S.R.L.

Propunem de asemenea ca la această dezbatere să fie invitați și alti ziariști din mass media regională și centrală, printre care:

Liviu Alexa, jurnalist Ziar de Cluj

Răzvan Dumitrescu, jurnalist NCN

Sabin Gherman, jurnalist Romania Libera

Rareș Bogdan, jurnalist Realitatea

Propunem ca întreaga dezbatere să fie transmisă live pe internet, iar înregistrarea integrală a dezbaterii să fie pusă la dispoziția redacțiilor oricăror publicații din România ce ar dori să preia conținutul discuțiilor ce vor avea loc.

Propunem ca dezbaterea sa aibă loc în Sala Mare a Primăriei Turda, iar intrarea să fie liberă.

În speranța că presa locală turdeană va sprijini ideea organizării acestei dezbateri publice, mulțumim anticipat celor care vor contribui la buna desfățurare a acestui eveniment”, se arată în comunicatul Asociației T9, semnat de către Andrei Suciu, președintele acesteia

 

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.