Sute de turdeni s-au bucurat de Unirea Principatelor Române

Sute de turdeni s-au bucurat de Unirea Principatelor Române by ianuarie 24, 2017 0 comments

Arhaic și modern, dar pur românesc, toate s-au împletit în această seară la Teatrul Municipal ”Aureliu Manea” Turda, într-un spectacol de excepție.

Cu ocazia aniversării a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, marți, 24 ianuarie 2017 Primăria Turda a organizat, de la ora 17.30, un concert de muzică arhaică, avându-l ca invitat pe Florin Ștefan cu Taraf de Cluj. În deschiderea spectacolului au evoluat ansamblurile folclorice ale Casei de Cultură Turda: Datina turdeană, Comori ardelene, Mugurii Arieșului, Cununa Ardealului.

Spectacolul a adunat circa 400 de turdeni, într-o sală neîncăpătoare, iar atmosfera s-a încins, când, spre sfârșitul programului, toți spectatorii au cântat ”Hai să-ntindem hora mare” alături de artiștii de pe scenă. Atmosfera caldă, unită și plină de energie s-a mutat apoi, de la 19.30, în Piața 1 Decembrie 1918, unde s-a organizat o mare Horă a Unirii, care a înconjurat sensul giratoriu din fața primăriei. În ciuda frigului, sutele de turdeni prezenți la eveniment au asistat și la focul de artificii care a marcat finalul festivităților.

VEZI ALBUM FOTO AICI

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.