Surpriză în industria turismului. Noul director al Salinei trebuie să priceapă la apă și canalizare

Surpriză în industria turismului. Noul director al Salinei  trebuie să priceapă la apă și canalizare by martie 6, 2020 1 comment

Consiliul de Administrație al Salinei Turda, controlat de administratorul public Dorin Apahidean (foto), un apropiat al Primarului Cristian Matei, a eliminat condiția de management în turism pentru postul de director al Salinei Turda. 

S-a introdus în schimb, în mod spectaculos, prevederea ca noul director să dețină cunoștințe în domeniul serviciilor publice de apă și canalizare, anunță publicația Ziar de Cluj.

Față de selecțiile anterioare, au fost anulate în total 4 condiții generale. S-a eliminat atestatul de management în turism (vechime 2 ani), experienta profesională generală ( 7 ani).S-a redus experienta în conducerea unei societăți comerciale de la 7 ani la 3 ani experiență. Deasemenea s-a eliminat prevederea privitoare la 3 ani experiență ca manager în turism.

La al doilea mandat al Simonei Baciu s-a cerut certificat de management in turism. Acum e nevoie de cunostinte de apă și canalizare

La al doilea mandat al Simonei Baciu s-a cerut certificat de management in turism. Acum e nevoie de cunostinte în serviciile de apă și canalizare

Dosarele pentru postul de director al Salinei Turda pot fi depuse până în 13 martie 2020 iar selecția urmează să fie făcută de către firma Arc Consulting, o firmă apropiată administrației lui Cristian Matei. Arc Consulting l-a evaluat cu aprecieri maxime pe Filip Dragoș, prieten al familiei Matei care a ajuns în Consiliul de Administrație al Saline. Filip Dragoș a fost punctat cu note maxime în domeniul horeca, deși, potrivit cv-ului nu a lucrat și nu era specializat în acest domeniu.

Si vechea selecție a directorului Salinei a fost cu peripeții. La al doilea concurs la care a participat Simona Baciu s-a cerut un certificat de management in turism. Inițial, Simona Baciu nu avea acest certificat și l-a obținut foarte rapid în urma unor cursuri de scurtă durată.

De data aceasta, cu Baciu aflată în dizgrația primarului Cristian Matei, paradigma alegerii directorului de la Salină se schimbă.

Potrivit Ziar de Cluj, candidații trebuie să răspundă și la întrebări din Legea 51/2006, a serviciilor comunitare de utilități publice care se ocupă cu alimentarea cu apă, canalizarea și epurarea apelor uzate, colectarea, canalizarea și evacuarea apelor pluviale. Este greu de imaginat care e legătura între rețeaua de apă și canal și turismul în Salina Turda, iar un asfel de mister e clar doar în mintea Consiliului de Administrație de la Salina Turda.

O reprezentantă a firmei recrutoare, Arc Consulting a precizat pentru Ziar de Cluj că de fapt anunțul de selecție a fost scris după dictare, la cererea Consiliului de Administrație al Salinei Turda.

null

null

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. legionarul
    #1 legionarul 10 martie, 2020, 18:02

    Pai poate noul Director va fi fratele acestui impostor ( vanzator de castraveti , impreuna , in pietele din Turda si Campia ) . De , amandoi , ca atatia altii , cu studii superioare metalurgice , iar azi mari specialisti HIDRAULISTI la CAA !!! In special la cimitirul elefantilor numit Statia de Epurare !!!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.