Străzile excluse de la modernizare au fost mutate într-un proiect al Companiei Naționale de Investiții

Străzile excluse de la modernizare au fost mutate într-un proiect al Companiei Naționale de Investiții by iulie 1, 2020 0 comments

Străzile Dorobanți, Vântători și Călărași, excluse în mod repetat din lucrările de reabilitare au fost incluse într-un proiect cu finanțare de la Compania Națională de Investiții, a precizat Ginel Călugăr, șeful Serviciului Dezvoltare Publică și Investiții din Primăria Turda.

Consilierul local Cristian Felezeu a cerut explicații în urmă cu o săptămână în ședința ordinară a Consiliului Local, cu privire la faptul că patru străzi din Turda au fost excluse repetat din proiectul de modernizare a străzilor. Ințial străzile Dorobanți, Vânători, Călărași și Alexandru Vlahuță au fost aprobate pe o listă de reabilitare încă din anul 2016. Consilierul locala a susținut că acestea au fost excluse în mod repetat de la reabilitare.

”Străzile sunt cuprinse la finanțare prin credit. În lotul finanțat din altă sursă. Dacă vă amintiți ați votat un proiect în care au fost cuprinse 41 de străzi din care 20 au rămas în finanțare în contractul încheiat iar celelate 21 au rămas să fie cuprinse la finanțare prin credit local. Deasemenea cele patru stăzi menționate apar într-un alt proiect pe care îl are municipalitatea și a fost depus spre finanțare prin CNI, pentru zonele cu alunecări de teren”, a precizat Ginel Călugăr.

Pe lista Companiei Naționale de Invetiții figurează proiectul ”Lucrari de combatere de eroziune sol si alunecari de teren – str. Agriculturii, str. Dorobanti, str. Vanatori, str. Calarasi precum si combaterea eroziunii solului, diminuarea alunecarilor de teren si amenajarea zonei aferente de pe str. Agriculturii”. Proiectul este inclus pe lista sinteză a CNI dar nu are încă finanțare alocată.

Barbu Lăutaru a fost reproiectată timp de nouă luni de zile

Primarul Cristian Matei a explicat că strada Călărași se va termina după ce se va finaliza str Barbu Lăutaru. ”Eu am spus la o ședință și v-am explicat, această stradă Călărași se va face , după ce se va finaliza Barbu Lăutaru. Din păcate pe Barbu Lăutaru sunt niște probleme majore pe care le-am mai explicat. Este vorba despre o posibilă mare alunecare de teren datorită izvoarelor care există în această zonă, pe versantul care urcă spre Băi. În acest moment, a durat etapa de reproiectare nouă luni de zile, a trebuit edificat un zid nou, trebuie rigolizată toată strada subteran pentru ca să putem capta toate izvoarele și a le dirija înspre emisar. O altă majoră care a apărut pe str. Barbu Lăutaru e faptul că conducta de gaz- și nu numai acolo, și pe str. Alexandru Ioan Cuza- sunt defecte de peste 60 de ani, situație de care se face vinovată Compania de Gaz de atunci. Avem conducte de gaz care sunt edificate la 20 de cm în sol nu la 60 și 80 de cm cum sunt edificate”, a explicat primarul. Acesta a mai adăugat că s-au descoperit în anumite zone și cu probleme de stabilitate a solulului care au necesitat și săpături la un metru și jumătate pentru stabilizarea solului.

Precizările autorităților au fost făcute în ședința Consiliului Local însă înregistrarea acestei ședințe nu a fost făcută publică timp de cinci zile .

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.