STP Turda: “Nu am pierdut propriu-zis procesul cu Primăria, acesta nu ne mai interesa”

STP Turda: “Nu am pierdut propriu-zis procesul cu Primăria, acesta nu ne mai interesa”

STP Turda: “Nu am pierdut propriu-zis procesul cu Primăria, acesta nu ne mai interesa”

by mai 8, 2015 0 comments

Municipalitatea turdeană a trimis astăzi un comunicat de presă prin care se precizează că instanța de judecată a respins o cerere de furnizare de informații făcută de către Societatea de Transport Public. În dosarul civil nr. 11456/117/2013, aflat pe rolul Tribunalului Cluj, reclamanta Societatea de Transport Public S.A. Alba Iulia a solicitat obligarea Municipiul Turda prin Primar Tudor Ştefănie, la comunicarea unor informaţii publice de tipul – analize statistice şi acte care au facut parte din documentaţia de atribuire a contractului de concesiune nr. 4771/2010, a serviciului public de transport public local de persoane. Prin hotărârea nr. 1600 /07.05.2015 pronunţată în data de 07.05.2015, în acest dosar, instanţa de judecată a respins ca rămasă fără obiect acţiunea Societăţii de Transport Public S.A. Alba Iulia”, se arată în comunicatul de presă al municipalității.
Robert Mostecky, directorul STP Turda spune că nu e un proces pierdut propriu zis de către STP ci unul pentru care societatea de transport nu mai avea interes și care a rămas fără obiect, așa cum prevede și hotărârea judecătorilor .  “Noi am cerut acele documente, legate de numărul de călători și valoarea contractului. Pe parcursul ședințelor de judecată, Primăria a declarat că nu avea toate documentele cerute. O parte din documente ne-au fost transmise iar o parte au declarat că nu le au, să le cerem fostului RATL. Faptul că s-a consemnat în proces că Primăria nu are aceste documente dar si faptul ca celelalte documente ne-au fost transmise, e tot ceea ce ne-a interesat, astfel că procesul nu mai era interesant pentru noi, de aceea nici am mai participat la ultimele înfățișări. Având în vedere că o parte din documente ne-au fost transmise, o parte nu sunt deținute de Primărie, a făcut ca procesul să rămână fără obiect”, explică directorul STP Turda.
STP a solicitat documente privind fundamentarea cifrelor din caietul de sarcini cu privire la licitația de atribuire a transportului în comun, organizată în 2010 . Cererea a fost făcută pentru a demonostra că municipalitatea s-a bazat pe cifre eronate, atunci când a întocmit caietul de sarcini.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.