Stomatologii clujeni se înmulțesc vertiginos. Clujul, a doua piață stomatologică din țară ca dezvoltare

Stomatologii clujeni se înmulțesc vertiginos. Clujul, a doua piață stomatologică din țară ca dezvoltare by iunie 30, 2017 0 comments

Piața românească a serviciilor medicale stomatologice a ajuns, în prezent, la un miliard de lei, în creștere cu 36% față de anul 2015, iar profitul înregistrat de companiile care activează în domeniu s-a ridicat la 170 de milioane de lei, reiese dintr-un studiu de specialitate, publicat de Agerpres.

Conform realizatorilor cercetării, doar în 2016 au intrat pe piață aproape o mie de firme noi care au deschis clinici și cabinete stomatologice.

Pe de altă parte, cei mai mulți români nu trec pe la medicul dentist cu anii, stau fără dinți, folosesc, în medie, puțin peste un tub de pastă de dinți pe an și schimbă periuța la doi — trei ani, relevă același studiu.

În România, piața serviciilor medicale stomatologice este dominată de companiile private care, la ora actuală, dețin peste 90% dintre clinicile și cabinetele stomatologice din țară. Cifrele arată că vorbim despre mai mult de 4.300 de companii care au aproape 10.000 de angajați.

La nivelul Capitalei, se găsesc cele mai multe firme care activează în domeniul stomatologic, peste 1.300 unități, iar în ultimii doi ani au intrat pe piață aproape 300 de companii noi, care au deschis clinici și cabinete.

În țară, cea mai dezvoltată piață stomatologică este în județul Timiș, unde sunt înregistrate peste 180 de companii care au o cifră de afaceri care depășește 53 milioane de lei, un profit de peste 12 milioane lei și mai mult de 400 de angajați.

Topul județelor este completat de Cluj (peste 50 milioane de lei cifră de afaceri, circa 9 milioane de lei profit și mai mult de 500 de angajați, la aproximativ 220 de firme), Argeș (aproximativ 47 milioane de lei cifră de afaceri, 8,5 milioane de lei profit, peste 450 angajați, la circa 150 de companii) și Bra?ov (46 milioane de lei cifră de afaceri, 8,3 milioane lei profit, peste 420 de angajați, la aproximativ 170 de companii).

Chiar dacă românii se plâng de prețul piperat al serviciilor stomatologice, reprezentanții din domeniu susțin faptul că valoarea costurilor pentru serviciile medicale stomatologice din România sunt cu până la 70% mai mici decât în țările din Occident, comparând aceleași tipuri de materiale și servicii.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.