Sticla Arieșul Turda a cheltuit toți banii alocați de Primărie deși n-au avut meciuri

Sticla Arieșul Turda a cheltuit toți banii alocați de Primărie deși n-au avut meciuri by iunie 2, 2020 1 comment

Informațiile privind cheltuirea nejustificată a fondurilor alocate fotbalului au fost dezmințite de către conducerea clubului Sticla Arieșul Turda care susține că banii alocați pentru fotbal au fost alocați doar pentru facturi emise până în luna februarie.

InfoAries.ro a publicat o poziție a unui fotbalist care acuză faptul că nu s-au plătit salariile deși autoritățile locale au virat bani. Informația este considerată drept manipulatoare de către  de conducerea clubului. 

În conformitate cu prevederile contractului de asociere dintre ACS Sticla Arieșul și Municipiul Turda, clubul trimite, în fiecare lună, factură corespondent cheltuielilor realizate în luna precedentă. În luna februarie 2020 am remis ultima factură către Municipiul Turda, iar aceasta a fost achitată”, a precizat președintele clubului, Gicu Tothăzan, citat de turdanews.net

Clubul de fotbal primește lunar câte 100.000 de lei pentru activitatea sportivă. Banii acoperă însă atât cheltuieli competiționale cât și salariile. În lunile decembrie, ianuarie și februarie clubul de fotbal nu a avut competiții.

Sticla Arieșul Turda a jucat un singur meci oficial în acest an. ”Cât sunt salariile, sunt 50.000 de lei? Ce au făcut cu diferența? Chiar ne cred proști?”, a reluat subiectul fotbalistul nemulțumit. Acesta a mai precizat să situația la club e tot mai incertă, că sunt jucători a căror contracte au expirat și că nimeni nu știe cu certitudine ce va urma. 

Suspiciunile că banii au dispărut au fost lansate în spațiul public în condițiile în care pentru perioada fără meciuri, clubul susține că a cheltuit aceași sumă de bani ca și în perioada de competiții. Fotbaliștii spun că salariile puteau fi achitate din banii rămași necheltuiți în perioada fără competiții: ”Au primit 100.000 în decembrie, au primit 100.000 pentru ianuarie. Atunci n-au avut meciuri, echipamente n-au cumpărat. Salariile sunt vreo 50.000 de lei, unde sunt banii?”

Sursa InfoAries.ro a atras atenția asupa declarațiilor președintelui clubului de fotbal, care a spus că ”în luna martie, mai precis, în 15 martie, toți jucătorii noștri au intrat în șomaj tehnic” . Declarația este considerată inexactă, deoarece o parte a jucătorilor lucreză și în altă parte. Cum au intrat toți jucătorii în șomaj tehnic când dintre noi lucrează în două locuri și chiar la stat. Toți în șomaj tehnic, e oare legal?”

Conducerea clubului consideră acuzațiile nefondate și susține că situația creată e urmarea unui ”gol financiar”. Președintele clubului a anunțat că jucătorii își vor primi banii pentru februarie și și pentru perioada 1-15 martie după ce se va reglementa situația cu bugetul local.

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. legionarul
    #1 legionarul 3 iunie, 2020, 18:21

    La ce va trebuie mai IDIOTILOR bani ??? De jucat , nu ati jucat , de antrenat nu v-ati antrenat , de baut , erati prezenti in toate carciumele din MUNIPICIU !!! De ce nu v-a pus onorabilul da faceti curatenie pe stadion , sau sa tundeti gazonul ??? Ca cei de la CAA s-au saturat sa fie servitorii vostri !!! Traiasca aceasta conducere NEO LIBERALA !!! Ce-ar fi sa ne spuna BLOGHERII despre acest fapt , in loc sa bata apa in piua !!!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.